Това беше фокус на дискусията сутринта, подчерта премиерът за срещата

...
Това беше фокус на дискусията сутринта, подчерта премиерът за срещата
Коментари Харесай

Денков е категоричен за дерогацията, коледни добавки за пенсионерите може и да има

" Това беше фокус на полемиката сутринта ", акцентира министър председателят за срещата в Народното събрание, в която, с изключение на министър председателят, участваха финансовият министър, представители на парламентарните групи на ГЕРБ-СДС, " Продължаваме промяната - Демократична България " и Движение за права и свободи. По време на диалога участниците се схванаха, че дерогацията остава, а рафинерията би трябвало да внесе дължимите налози.

" Не става дума за договорка, а за това какво е най-полезно за България. Това, което беше препоръчано предходната седмица - да се анулира дерогацията в границите на седем дни, през днешния ден, както и преди месеци, когато беше правено това предложение, е невероятно. Това значи, че рафинерията няма да има нефт след 10-15 дни, когато се изчерпят запасите и запасите, които има там ", акцентира министър председателят.

Според него реалистично и свястно е да се събират свръхпечалбите на " Лукойл " от разликата в цените на двата типа петрол.  " Има огромна разлика сред това рафинерията да може да работи с друг нефт и да го има другия нефт ", акцентира Денков.

" Различният нефт се обезпечава с дълготрайни контракти, изискват се месеци на договаряния. Това беше главната причина дерогацията да се прави на стадии ", добави Денков.

Той разясни, че се чака " Лукойл " да съблюдава законите. До края на годината би трябвало да са импортирани всички пари от налозите, значимо е тези пари да влязат в бюджета по верния метод, от там има фонд, който споделя по какъв начин да бъдат употребявани тези средства, разяснява още Николай Денков.

" Не желая да влизам в механически оферти, тъй като една такава мярка може да се окаже наказуема от Европейска комисия ", съобщи още министър председателят по отношение на обезщетенията. " За нас е значимо пари от " Лукойл " да влязат с бюджет ", акцентира той и разясни, че на думи не има вяра и желае да види парите в страната.

На въпрос дали няма чувството, че най-голямата съпротива на кабинета идва точно от ГЕРБ, акад. Денков отговори, че за него постоянно е било значимо да се извършва управническата стратегия и това, което е заложено като лист от закони. " За момента това върви. Важно е, когато има разногласия да се съберем, както беше тази заран и проблемите се решат ", сподели той.

 По думите му диалогът за коледните добавки за пенсионерите не е завършил , тъй като би трябвало да се види осъществяването на бюджета.

" Министърът на финансите го споделя като принцип, тъй като е доста по-важно да се покачат пенсиите, в сравнение с да им се дадат средства един или два пъти годишно ", сподели Денков и разясни, ч е Василев желае не веднъж в годината да дадват на пенсионерите 50 лева, а всеки месец да има нарастване от 50 лева. 

Според премиера вилнеещите военни спорове подвигат рисковете за непредвидени събития в Европа и света.

Николай Денков изрази вяра България да влезе в еврозоната от 1 януари 2025.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР