Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го

...
Това беше едно дълго чакано екстрадиране - четири месеца го
Коментари Харесай

Първи думи на майката на Митко след екстрадирането на Рангел Бизюрев ВИДЕО

" Това беше едно дълго чакано изгонване - четири месеца го чакахме с неспокойствие " - по този начин Атанаска Бакалова - майката на убития Митко от Цалапица разяснява екстрадицията на Рангел Бизюрев у нас.

" Вчера бяха осем месеца от убийството на Митко. Надяваме се оттук насетне всички, които са взели участие в убийството по един или различен метод, да бъдат разкрити. Искаме истината за какво Митко беше погубен и съответни присъди ".

За майката двамата близнаци, посочени за укриватели на Рангел, са съучастници.

" Няма по какъв начин Рангел самичък да извърши това нещо. С автомобила на близнака, който е на името на татко му към оня миг, е извозено тялото. Как никой от тях не се обади на 112, по какъв начин никой не се уплаши ", попита Атанаска Бакалова.

Вчера тя е разговаряла с министъра на вътрешните работи и му благодари, че е спазил обещанието Рангел да бъде докаран у нас.

Роднините на Митко упорстват за пожизнен затвор без право на подмяна за причинителите.

" Единият близнак - Борислав - има основна роля в убийството, с привикването и изкарването на Митко от вкъщи му ", споделиха те пред Българска национална телевизия.

Снощи посоченият за причинител на убийството на Димитър Малинов в село Цалапица Рангел Бизюрев беше екстрадиран у нас от Дания.

Веднага, откакто слезе от самолета на българска земя, мъжът беше отведен към столичния следствен арест. В четвъртък той ще бъде конвоиран до Пловдив, а от прокуратурата в града под тепетата се чака да поискат непрекъснатото му задържане.

" Поех персонален ангажимент към околните на убития в Цалапица Димитър Малинов, че посоченият за причинител Рангел Бизюрев ще бъде открит, арестуван и върнат в България, с цел да се изправи пред българския съд ". Това написа във Фейсбук вътрешният министър в оставка Калин Стоянов. 

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР