Това беше една победа на Меркел, която фактически е поражение,

...
Това беше една победа на Меркел, която фактически е поражение,
Коментари Харесай

Маринела Липчева-Вайс: Тези изборни резултати са шамар за утвърдените политически партии в Германия

" Това беше една победа на Меркел, която в действителност е проваляне, тъй като Християндемократите са с най-нисък резултат от 1949 година насам, а социалдемоккратите от Втората международна война. Тези изборни резултати са пестник за одобрените политически партии в Германия. Това сподели в " Денят стартира " журналистката от " Дойче Веле " Маринела Липчева-Вайс. В студиото на Българска национална телевизия тя разяснява резултатите от парламентарните избори в Германия, както и вероятните обединения.

Тя дефинира като цинично едно от изявленията на водачите на Алтернатива за Германия за това, че бежанската рецесия им е помогнала. Партията влезе в Бундестага като трета политическа мощ с 13 % поддръжка. За първи път от половин век насам крайнодясна групировка влиза.

" Партия Алтернатива за Германия съществува от 4,5 години. На предходните избори тя не съумя да влезе. Тя тръгне като партия против еврото и с течение на времето се трансформира в една партия,която сплоти страховете на хората против глобализацията, както и страховете от бежанците. Той идва значително от неслучилата се интеграция на чужденците в Германия. Не, че там им гравиращи проблеми. Голяма част от мюсюлманите, които са 3.5%, са сносно интегрирани ", сподели  Маринела Липчева-Вайс.

Тя дефинира Алтернатива за Германия като една много ксенофобска, антимюсюлманска партия.

Маринела Вайс: Ислямизмът се пробва да въздейства на тези хора. В избрани кръгове той има въздействие. Грешките от предишното не трябва да се повтарят. Това е нещо, което сплотява всички одобрени политически сили.
Маринела Вайс съобщи още, че там би трябвало да се работи доста по линия обучение и изплъзване на тези хора от обществената мизерия, тъй като по думите ѝ, ислямизмът работи и в тази посока.

За опциите на Меркел за коалиция Липчева съобщи, че тя е най-труден вид сред християндемократи, либерали и зелени. Проблемът е, че двете дребни партии - Зелените и Либералите, които са център-дясно, имат проблеми с опълчването.

Според Липчева крачката на Шулц, е доста ловък ход, тъй като по този метод той избавя личната си партия. " Излизайки в опозицията, социалдемократическата партия, попречи на Алтернатива за Германия, да се трансформира в най-силната опозиционна партия. " Според Маринела съперника на Меркел - Шулц работи за демокрацията на Германия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР