Това беше един финал за нас. Знаехме, че ако паднем

...
Това беше един финал за нас. Знаехме, че ако паднем
Коментари Харесай

Везенков от Тбилиси: Ще се борим докрай!

" Това беше един край за нас. Знаехме, че в случай че паднем всичко завършва. Влязохме доста стимулирани. Знаехме, че тимът на Грузия е доста мощен под коша, доста окуражен и стимулиран за мача ", съобщи един от водачите на националния тим на България по баскетбол Александър Везенков след успеха над Грузия на Евробаскет 2022 в Тбилиси, която запази възможностите за класиране за осминафиналите.

" Мисля, че като тим играхме доста добре, изключително в нахлуване и мисля, че за три елементи Дий Бост ни носеше на тил и ние помогнахме с каквото можем. Сега към този момент критиците към него може да питат дали е тук и дали физиономията му приказва. Аз не познавам чужденец, който да е играл за националния тим 6 години. Прави му чест. Всеки човек има спадове и хубави моменти, само че това момче е тук, бори се и без него през днешния ден нямаше по какъв начин да победим ", сподели още Везенков.

" Мога да кажа, че тимът на Грузия не е толкоз квалитетен колкото този на Черна гора, Турция и Испания. Ние се опитахме, сборихме се. Взеха ни още веднъж доста битки, само че това е, просто нямаме. Старахме се, всички момчета, които през днешния ден влязоха помогнаха доста. Остава един край, каквото стане. Ние имаме 24 часа, на следващия ден може да е последният мач и няма да къде да се пестим. Ако Дай Боже победим, всички ще сме удовлетворени ", добави Александър Везенков, а на въпрос за своето показване, той отговори:

" Днес не съм удовлетворен, мога повече, само че мисля, че и умората си сподели малко думата най-после. Но съм доста удовлетворен, че победихме. Това е екипен спорт и когато побеждаваме, всички сме положителни. Трябва да се съберем, доста беше тежък мача, а на следващия ден да забележим какво може да създадем против един доста добър тим, с добър треньор и състезатели, които играят дружно. Ще бъде доста мъчно, само че би трябвало да се борим до дъно. Аз не се укривам от проблемите, а критиците няма какво да ме стимулират. Станимир Маринов ни сплоти, тъй като нямаше шанс, а доста искаше да играе. Знаехме, че в предходните мачове не играхме на максимума, само че през днешния ден дадохме всичко от себе си. Утре отиваме без напрежение и каквото стане. Ние в нахлуване играем доста добре от началото на Европейското, а на следващия ден би трябвало да се хвърлим за една последна борба и се надяваме да не е последна ", уточни Везенков, до момента в който Дий Бост добави:



„ Ако оказвам помощ на Везенков, имаме повече шансове да победим. Трябват ни всички в тима. Труден мач, Грузия е добър тим, само че ние оцеляхме. Ще играем на следващия ден и ще се борим за възможностите си за Берлин. Преди стрелбите ми не влизаха. Бях доста стимулиран, това е главното. Контролирахме целия мач, играехме по-добре и натрупахме самочувствие. Това е огромен шампионат, мотивацията ми е огромна, тъй като това е последният му стадий с националния отбор и мога да извърша фантазията си. Критиките ме стимулират още повече. Очевидно дали играя добре или не, аз съм същия човек и знам какво мога. Да играя пред такава аудитория ме стимулира още повече. “
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР