Тотнъм загуби от Челси с 1:2 на Уембли в първото

...
Тотнъм загуби от Челси с 1:2 на Уембли в първото
Коментари Харесай

Челси пречупи Тотнъм в първото лондонско дерби за сезона

Тотнъм загуби от Челси с 1:2 на " Уембли " в първото лондонско дерби за сезона от втория кръг на британската Висша лига. Маркос Алонсо (24, 88) вкара два гола и се трансформира в воин за „ сините ”, които записаха първа победа за акцията след провалянето си от Бърнли (2:3) в първия кръг. В 82-ата минута пък Миши Батшуай си вкара автогол, само че той не стигна на „ шпорите ” най-малко за точка.

Тиемуе Бакайоко дебютира за " сините ”, а Алваро Мората започва за първи път като титуляр в британския хайлайф и още в петата минута можеше да се разпише, откакто засече с глава центриране на Аспиликуета отдясно, само че топката не откри очертанията на вратата.

В 19-ата минута Дембеле от „ шпорите ” пропусна след шут от далечна отдалеченост и избавяне на вратаря Тибо Куртоа с върха на пръстите. Тотнъм доминираше в тези минути, само че все пак инкасира гол. Маркос Алонсо (24) прати топката в мрежата на вратаря Юго Лорис от директен свободен удар и изведе първенците напред в резултата.

До края на полувремето „ шпорите ” натиснаха и в 42-ата минута голмайсторът им Хари Кейн шутира от преференциална позиция, само че топката срещна гредата, а малко по-късно Куртоа отрази рисков удар на Бен Дейвис.

Тотнъм доминираше и при започване на втората част, само че Кейн пропусна още една добра опция. В 70-ата минута при една от редните офанзиви на „ сините ” Мората получи подаване от Вилиан и шутира от междинна отдалеченост, само че след рикошет топката мина на сантиметри от далечната греда. Три минути по-късно след шут на Вилиан от далечна отдалеченост топката срещна лявата странична греда на „ шпорите ”.

В 82-ата минута Кристиан Ериксен центрира от фаул и Миши Батшуай насочи с глава топката в личната си врата. С този автогол Тотнъм изравни резултата, само че насладата на „ шпорите ” не бе дълга. Маркос Алонсо (88) получи извеждащ пас от Педро и вкара втория си гол в мача, с цел да донесе успеха на Челси.

След първата си загуба за сезона Тотнъм е девети с 3 точки. Челси има същия актив на 12-ата позиция.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ ТРАНСФЕРИТЕ В АНГЛИЯ -ТУК!

РЕЗУЛТАТИ, ГОЛМАЙСТОРИ И КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА - ТУК!


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР