Тотнъм се класира на първия си финал в Шампионската лига

...
Тотнъм се класира на първия си финал в Шампионската лига
Коментари Харесай

Почетино: "Тотнъм" направи чудо, а играчите са супергерои

" Тотнъм " се класира на първия си край в Шампионската лига след трагична победа с 3:2 над " Аякс " като посетител. Класирането пристигна след следващия под напрежение поврат в тазгодишното издание на шампионата. " Тотнъм " бе изгубил с 0:1 първия мач в Лондон, а в Амстердам изоставаше с 0:2 на почивката след голове на Матайс де Лихт и Хаким Зиех. Лукас Моура обаче изравни с два гола за 4 минути през второто полувреме, а до края и двата отбора имаха шансове за гол. В последната секунда на 5-минутното продължение на постоянното време обаче още веднъж Моура вкара за 3:2 и прати отбора си напред с помощта на множеството голове на непознат терен.

Мениджърът на " Тотнъм " Маурисио Почетино се разплака от благополучие след мача, а контузената звезда на отбора Хари Кейн влезе на терена, тичайки, макар че към момента има контузия в глезена.

" Трудно е да се намерят думи, които да опишат възприятията и страстите. Невъзможно е да се живее без страстта, която ти дава футболът, тъй че му благодаря. От 6 месеца дублирам, че играчите ми са герои, само че те към този момент са супергерои. Да стигнем до край в Шампионската лига - това е доста покрай знамение. Никой не вярваше в нас. Ще бъде ужасно да сме на край, а в случай че спечелим, ще стане невероятна книга ", сподели Почетино. 

Той изясни, че триумфът е пристигнал не поради тактиката, а поради вярата и раздаването на играчите, а също така похвали особено Моура: " Ако другите играчи са супергерои, той е супер-, супер-, супергерой. " Самият Моура също се разплака, когато репортерите му демонстрираха повтаряне на победния му гол. " Футболът е необикновен, той ти дава такива моменти. Ние не спряхме да имаме вяра. Това е подарък от Бог, най-хубавият миг в кариерата ми ", сподели бразилецът. 

Халфът Кристиан Ериксен пък разгласи, че Моура заслужава да му бъде вдигната скулптура по-късно показване. " Успехът не пристигна с тактичност, а с борба, религия, сърце и Лукас Моура. Той ни завоюва мача и се надявам да му вдигнат скулптура в Англия. "

На финала в Мадрид на 1 юни " Тотнъм " ще срещне " Ливърпул ". Това ще е втори британски край в шампионата след " Манчестър Юн " - " Челси " през 2008 година " Тотнъм " стана осмият представител на Англия, който стига до последния мач, което е връх. В решаващия двубой " шпорите " може да разчитат и на Хари Кейн. Нападателят разгласи, че би трябвало да е подготвен до 1 юни. 

Сломеният треньор на " Аякс " Ерик загар Хаг пък съобщи, че отборът му е изнемощял по нечовечен метод.

" Това е жестоката страна на футбола, която би трябвало да изтърпим в този момент. Ако си толкоз покрай край, само че го изпуснеш... Ще са нужни няколко дни да го преживеем ", сподели Тен Хаг.

Един от главните играчи на отбора - Душан Тадич, пък счита, че " Аякс " не е заслужавал да отпадне.

А медиите в Холандия означават, че отборът сам се е провалил. " Аякс " изпусна финала в последната секунда, фантазията се трансформира в призрачен сън ", написа вестник " Де Телеграаф ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР