Тотнъм се измъкна при гостуването на Брентфорд при завръщането на

...
Тотнъм се измъкна при гостуването на Брентфорд при завръщането на
Коментари Харесай

Луд старт на Боксинг дей: Тотнъм оцеля и изпусна Брентфорд след изоставане с два гола


Тотнъм се измъкна при гостуването на Брентфорд при завръщането на Висшата лига. На Боксинг Дей двата лондонски тима не съумяха да се победят и приключиха наедно 2:2 в мач от 17-ия кръг.

„ Пчеличките “ поведоха с 2:0 след головете на Виталий Янелт и Айвън Тони. „ Шпорите “ обаче съумяха да избегнат загубата, като се надигнаха в последния половин час игра. Хари Кейн и Пиер-Емил Хойберг се разписаха за 2:2, като тимът на Антонио Конте даже можеше да стигне до популярен поврат, само че Давид Рая се регистрира с няколко класни спасявания.

След ремито Тотнъм е четвърти с 30 точки, до момента в който Брентфорд заема деветото място с 20.

След доста равностойно начало нито един от тимовете не съумя да откри по-траен надзор върху играта. Съвсем от нищото домакините поведоха четвърт час след първия съдийски сигнал.

„ Печеличките “ развиха добра офанзива отдясно – Браян Мбемо центрира към Матиас Йенсен. Той беше самичък на далечната греда. Ударът му беше избавен от Фрейзър Форстър, само че при добавката на празна врата Виталий Янелт осъществя за 1:0.

„ Шпорите “ потърсиха изравняването. Към средата на първата част Хьон-Мин Сон и Деян Кулушевски насочиха удари по посока вратата на Давид Рая, само че стражът се оправи с огромна рутина и лекост.

В 30-ата минута Сон опитва шанса си от огромно разстояние, само че без проблеми за стража.

В самия завършек на първата част Айвън Тони прати топката за повторно в мрежата на Форстър. Попадението обаче не беше зачетено поради засада.

Тотнъм не си извади заключения на почивката и в 54-тата минута се оказа в позиция на изоставащ с 0:2. Ерик Дайър сбърка и подари корнер на Брентфорд. Последва центриране в наказателното поле и съществено безредие. Айвън Тони още веднъж беше изпуснат и още веднъж вкара, като този път беше в изцяло постоянна позиция.

Въпреки втория пестник, който получиха, футболистите на Антонио Конте съумяха да се съвземат и да се завърнат в мача. В 65-ата минута Хари Кейн засече с глава центриране в наказателното поле и със сериозна мощ заби топката в мрежата.

Шест минути по-късно всичко стартира изначало, тъй като равенството беше възобновено. При една офанзива отдясно Пиер-Емил Хойберг се оказа изцяло несмущаван към бялата точка. Той имаше време да спре топката, да си я настройки и с прекрасен удар да преодолее Рая.

Определено импулсът в играта на Тотнъм се усети. В 84-тата минута „ белите “ бяха покрай популярен поврат, само че шансът покри домакините. Удар на Хари Кейн с глава се отби от напречната греда.

Секунди по-късно и „ пчеличките “ направиха огромен пропуск. Айвън Тони стреля от придвижване в навън.

До края Тотнъм натискаше и търсепе с всички сили трите точки. Дълбоко в добавеното време Рая трябваше да прави основно избавяне. Сон си освободи пространство на границата на наказателното поле и стреля в долния десен ъгъл на вратата. Стражът на Брентфорд обаче съумя да реагира в точния момент и резервира ремито.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР