Тотнъм не игра добре, но въпреки това записа трета поредна

...
Тотнъм не игра добре, но въпреки това записа трета поредна
Коментари Харесай

Гол №150 на Кейн в Премиър лийг изстреля Тотнъм на върха поне за няколко часа

Тотнъм не игра добре, само че все пак записа трета поредна победа в шампионата, откакто надигра с 1:0 като посетител. Хари Кейнк, който през седмицата означи своя гол №200 с екипа на Тотнъм, осъществя своето 150-о попадение в Премиър лийг две минути преди края на дуела на " Дъ Хоутърнс ". С него британският национал донесе трите точки на своя тим и качи Тотнъм преди всичко във краткотрайното класиране поде до момента в който завършат останалите мачове от кръга.

направи единствено една смяна спрямо последния мач на лондончани в Премиър лийг. бе сменен от, който стартира за първи път като титуляр в мач от шампионата след завръщането си в Тотнъм. Корекциите спрямо дуела с бяха пет.

, Дара О'Шей и Конър Робинсън започнаха за УБА. и пропуснаха дуела, откакто са дали позитивни проби на тестванията за ковид.
Fewest games needed to score 150 Premier League goals:

Alan Shearer (212)
Sergio Agüero (217)
Harry Kane (218)
Thierry Henry (220)

In the company of legends.
— Squawka Football (@Squawka)

Тотнъм разочарова през първото полувреме. Въпреки че " шпорите " направляваха топката повече, те сътвориха единствено една голова обстановка. В 13-ата минута Кейн овладя и задържа доста добре топката в половината на " дроздовете ", след което центрира към Ндомбеле. Последният продължи мигновено към Сон, който беше в чиста позиция. Кореецът обаче се забави и ударът му бе блокиран.

Пет минути по-късно УБА имаше превъзходен късмет. Фурлонг центриран добре отдясно и Грант засече с глава от близко, само че не съумя да насочи топката към вратата и тя мина настрана. В 26-ата минута пък Дайър трябваше да почиства от голлинията. Домакините доиграха доста добре частта и макар че не стигнаха до други чисти голови положения, изглеждаха по-опасни в офанзива.
50 games in and Jose Mourinho has Spurs top of the Premier League

— Amazon Prime Video Sport (@primevideosport)

В 50-ата минута Тотнъм сътвори втората си чиста обстановка в мача. Кейн стигна до едно дълго подаване от Алдервейрелд, мина около Бартли, след което центрира към Бейл, само че подаването пристигна дълго за уелцеца, на който не доближиха сантиметри, с цел да засече. В 67-ата и преди малко влезлият Ло Селсо също не съумя да откри вратата от 8-9 метра.

УБА отговори със страховит изстрел на Галахър от на 25 метра. Лорис не реагира, само че топката срещна лявата греда и излезе в навън. В 70-ата минута домакините пропуснаха чудесна опция. Фурлонг засече с глава центриране на Кровинович, само че Лорис реагира добре и мазета, а по-късно Грант не съумя с добавката.

В 78-ата минута Моуриньо размени Бейл и Сисоко и пусна на местата им Винисиус и Моура. Така Тотнъм заигра с двама чисти нападатели плюс Сон и Моура, които действаха по крилата. Именно Винисиус, за който това бе дебют в Премиър лийг, можеше да открие в 81-ата минута, само че негов добър удар по земя бе избит от.

Две минути преди края Кейн още веднъж донесе трите точки на Тотнъм, откакто засече с глава центриране на Дохърти отдясно. Джонстън този път не съумя да се намеси добре и топката го трансферира. Така голмайсторът на " шпорите ", който през седмицата означи своя гол №200 с екипа на Тотнъм, осъществя своето с150-о попадение в Премиър лийг.

Премиър лийг 8 кръг, неделя 8 ноември  Уест Бромич Албиън 0:1краен резулат  Тотнъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР