Тотнъм надви Манчестър Сити с минималното 1:0 у дома в

...
Тотнъм надви Манчестър Сити с минималното 1:0 у дома в
Коментари Харесай

Кейн счупи рекорда на Грийвс и донесе трите точки на Тотнъм срещу Сити

Тотнъм надделя Манчестър Сити с минималното 1:0 вкъщи в дербито от 22-ия кръг на британската Висша лига. В северен Лондон " шпорите " се добраха до трите точки след ранната намеса на Хари Кейн, който еднолично застана отпред на реализаторската листа в клубната история, изпреварвайки легендата Джими Грийвс .
Моментът, в който Хари Кейн стана изпълнител номер 1 в историята на " шпорите ".
Началото бе по-добро за отбора на Антонио Конте, който през днешния ден не бе на аварийна пейка след претърпяна интервенция за премахване на злобен мехур. Домакините поведоха в 15-та минута, когато първенците сбъркаха при разиграване наоколо до наказателното си поле. Пиер-Емил Хойберг се пребори за топката, отклони я към Кейн, който не чака втора покана и хвърли в възторг последователите на Тотнъм. За капитана на националния тим на Англия това бе попадение номер 267 с екипа на " шпорите ", с което той изпревари легендата Джими Грийвс. В добавка, Кейн се трансформира в третия футболист с най-малко 200 гола във Висшата лига - пред него са единствено някогашните футболисти на Манчестър Юнайтед и Нюкасъл надлежно Уейн Рууни (208) и Алън Шиърър (260). До края на полувремето резултатът остана неизменен.

След почивката възпитаниците на Пеп Гуардиола по този начин и не съумяха да трансформират статуквото, макар че в игра към 60-та минута влезе Кевин Де Бройне. Ерлинг Холанд не съумя да се разпише във вратата на Юго Лорис, а домакините устискаха в последните минути, откакто останаха в понижен състав след втория жълт картон на Кристиан Ромеро. Така Тотнъм се реваншира за скорошното си проваляне от " жителите " с 2:4, когато водеше с 2:0 на почивката на " Етихад ". Отборът на Конте е пети с 39 точки, на една от четвъртия Нюкасъл, с мач повече от " свраките ". Сити не съумяха да се възползват от неверната стъпка на водача Арсенал, който през вчерашния ден загуби визитата си на Евертън с 0:1, и остава на пет пункта от " артилеристите ", освен това с мач повече от Микел Артета и компания.

За Тотнъм следва посещение на Лестър идната събота, до момента в който манчестърци одобряват Астън Вила в опит да се върнат на победния път в борбата за купата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР