тотици протестиращи се събраха пред вътрешното министерство, призовавайки за оставката

...
тотици протестиращи се събраха пред вътрешното министерство, призовавайки за оставката
Коментари Харесай

Сблъсъци в Албания, убийство при протест срещу ковид - ограниченията

тотици протестиращи се събраха пред вътрешното министерство, призовавайки за оставката на министър Сандер Лишей, откакто служител на реда простреля 25-годишния Клодиан Раша. По-късно митингите ескалираха в центъра на Тирана и коледно дърво пред кабинета на премиера беше подпалено.

След като медиите оповестиха, че най-малко осем служители на реда и двама протестиращи са били ранени, полицията заяви, че трима служители на реда са тежко ранени, а други шестима са ранени леко.

Премиерът Еди Рама се върна в Тирана незабавно, откакто прекара последните четири дни в Съединените щати, пробвайки се да уреди ваксини за Албания посредством персонални срещи с редица ръководители на компании. Рама не разкри дали е съумял да обезпечи ваксини след срещата си с ръководителя на "Пфайзер " и в случай че да, какъв брой, на каква цена и по кое време ще бъдат доставени.



Той разгласи, че ще направи изказване във връзка убийството на протестиращия мъж по-късно през днешния ден. В известие в Туитър Рама не уточни случая като ликвидиране, вместо това го назова „ трагична гибел от ръцете на чиновник на държавната полиция “.

Полицията твърди, че младежът е нарушил противоепидемичните ограничения. Твърди се, че мъжът бил на открито в късните часове на нощта и не се подчинил на полицейско разпореждане. Мъжът умира в резултат на несъразмерна мощ от страна на служител на реда по време на арест. Органите на реда в началото твърдяха, че убитият юноша е носел оръжие, което по-късно беше опровергано.



Демонстрантите възпламениха коледни елхи и замеряха с камъни постройката на вътрешното министерство. Полицията им отвърна със сълзотворен газ, а измежду потърпевшите има публицист.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР