Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с

...
Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки съдби. Насилието и жестокостта, с
Коментари Харесай

Борисов: Вдигнатите юмруци не са символ на демокрация

" Тоталитарните режими прекършиха милиони човешки ориси. Насилието и жестокостта, с които бяха потъпквани съществени свободи, нямат място в днешния свят! ". Това написа министър председателят в профила си във Фейсбук във връзка днешния ден, в който Европа отдава респект на жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими.
" Няма място и за националсоциализъм и комунизъм. Убеден съм, че няма място и за реваншизъм и разделяне. Вдигнатите юмруци и умишленото подклаждане на напрежение сред жителите не са знак на демокрацията. Правова страна не се реализира с жестоко нарушение на правовия ред, както се внушава през днешния ден. Историята би трябвало да се помни, с цел да се взимат верните решения даже когато са сложни за взимане. Вярвам, че ред, развиване и съгласие се реализират с разговор, а не с пестник! Затова дано ги отстояваме с каузи.
 Ето по кое време и от кое място се появи Бойко Борисов през 2001 година Ето по кое време и от кое място се появи Бойко Борисов през 2001 година
Бойко Методиев Борисов е роден на 13 юни 1959 година в Банкя в фамилията на Методи и Венета Борисови. Баща му е чиновник в Софийско година..
Поклон пред паметта на! ", написа още министър председателят.

На 23 август Европа отдава респект на жертвите на национал-социалистическия, комунистическия и други тоталитарни режими. На този ден преди 81 години Германия и Съюз на съветските социалистически републики подписват контракт за ненападение, прочут като Пакта Молотов-Рибентроп. Към контракта е признат и конфиденциален протокол, в който са избрани „ сфери на въздействие ” и окупационни зони. На процедура пактът сред Хитлер и Сталин приготвя Втората международна война.
За първи път Ден на жертвите на сталинизма и нацизма да се празнува на 23 август е препоръчано през юни 2008 година на конференцията „ Европейската съвест и комунизмът ” в Прага. На форума се приема така наречен Пражка декларация. В декларацията се предлага 23 август – деня на подписването на споразумението сред Хитлер и Сталин да е ден за възпоменание на жертвите на нацистките и комунистическите тоталитарни режими.
 Политически зоопарк: Защо Бойко Борисов потегли да трансформира Конституцията? " Политически зоопарк ": Защо Бойко Борисов потегли да трансформира Конституцията?
ГЕРБ ще внесе план за нова Конституция, която да отбрани правилата и началата на нашето съвремие. Това разгласи с изказване министър председателят Бо...
През септември 2008 година Европейският парламент одобри декларация с предложение за оповестяването на 23 август за Европейски ден за възпоминание на жертвите на закононарушенията на сталинизма и нацизма.
В декларацията се показва, че Пактът Молотов-Рибентроп, подписан на 23 август 1939 година сред Съветския съюз и Германия, е разделил Европа на две сфери на въздействие посредством своите секретни спомагателни протоколи.
На 18 септември 2008 година 40-то Народно заседание одобри решение в поддръжка на Пражката декларация за европейската съвест и комунизма от 3 юни 2008 година и нуждата истината за закононарушенията на комунистическите режими да стане притежание на обществото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР