TotalEnergies Gas and Power Ltd. е избрана да достави необходимия

...
TotalEnergies Gas and Power Ltd. е избрана да достави необходимия
Коментари Харесай

Total ще достави газа в началото на 2024 г. по сделката с „Боташ“

TotalEnergies Gas and Power Ltd. е определена да достави нужния полутечен природен газ на България при започване на 2024 година Френската компания е класирана преди всичко в търга на „ Булгаргаз “, в който са взели участие общо 9 доставчика, излиза наяве от известие на компанията.

Става въпрос за месеците януари и февруари, през които по контракта за метафоричен потенциал с турската държавна компания „ Боташ “ ще бъдат доставени по 1 млн. MWh/месец. Количествата ще бъдат регазифицирани на терминалите в Турция и доставени до България.

Припомняме, че преди дни стана ясно, че договорът между „ Булгаргаз “ и „ Боташ “, подписан от служебното държавно управление на Румен Радев, се ревизира от Европейската комисия за нарушение на конкуренцията в Блока. Държавният снабдител заяви, че в действителност Брюксел проверява активността му за няколко години обратно, а освен тази договорка.

Комисия, назначена от изпълнителния шеф на " Булгаргаз ", е оценила и класирала постъпилите оферти в сходство с посочените критерии в Методиката за оценка – доставна цена и метод на заплащане и изготви стимулиран отчет с предложение за подписване на контракт с участника, класиран преди всичко.

Сред изискванията за присъединяване в процедурата е източникът на доставка на природен газ да е от страни без наложени наказания, ембарго или каквито и да било търговски ограничавания. Собствеността на фирмите би трябвало да е ясна, да са с добра известност и също по този начин без връзки с страни, на които са наложени наказания, ембарго или търговски ограничавания.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР