Тотален малшанс спря Хетафе за второ поредно участие в Лига

...
Тотален малшанс спря Хетафе за второ поредно участие в Лига
Коментари Харесай

Попусната дузпа и три непризнати гола оставиха Хетафе извън Европа

Тотален малшанс спря Хетафе за второ следващо присъединяване в Лига Европа. В среща от последния кръг на Ла Лига отборът игра доста мощно, само че в последна сметка загуби с 0:1 като посетител на Леванте, с което остана на 2 точки от заветната седма позиция. Цял мач съставът от мадридското предградие нападаше, само че имаше нещастието да изпусне дузпа, както и това, че три негови гола не бяха приети от ВАР. Попадението на Леванте пък падна в 9-ата минута на добавеното време.

Победа щеше да прати гостите в евротурнирите и те започнаха да я търсят още през цялото време. През първото полувреме обаче две попадения на футболистите на Хетафе не бяха зачетени поради засади. През втората част ВАР се намеси и когато Анхел Родригес добута кълбото в мрежата, само че беше преценено, че нападателят е играл рисково против вратаря на противника.

В 71-вата минута гостите получиха чакания си късмет - углавен удар, само че Хайме Мата удари страничната греда.

Отборът на Леванте също имаше своите благоприятни условия, като Серхио Леон и Рожер пропуснаха сами против вратаря, а един път ВАР лиши и тях от попадение. Така се стигна до продължението, когато капитанът Коке се разписа.

Хетафе заплати прескъпо за слабата си форма напоследък. Отборът записа серия от шест дуела без победа, в които вкара единствено един път.

Иначе с това сезонът за състава на Пепе Бордалас не завършва, тъй като му следва осминафинал в Лига Европа против Интер. Победителят ще бъде избран единствено в един мач на 5 август в Германия. СТАТИСТИКА ОТ МАЧА КЛАСИРАНЕ Ла Лига 38 кръг, неделя 19 юли  Леванте 1:0краен резулат  Хетафе
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР