Тотал Е&П България Б.В. и партньорите й в проекта „Хан

...
Тотал Е&П България Б.В. и партньорите й в проекта „Хан
Коментари Харесай

Тотал Е&П България инвестира в научноизследователска дейност в български университети


Тотал Е&П България Б.В. и сътрудниците й в плана „ Хан Аспарух “ – ОМВ Офшор България ГмбХ и Репсол България Б.В., обезпечават финансиране на три университета, с цел да поддържат за следващ път самодейностите им, ориентирани към образованието на български експерти в нефто-газовата индустрия, както и други научноизследователски действия в Черно море. Софийският университет „ Св. Климент Охридски “, Минно-геоложкият университет „ Св. Иван Рилски “ и Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ имаха опция да вземат участие в конкурс, разгласен по-рано тази година, и да аплайват за подкрепяне на свои планове. Предложенията бяха прегледани и оценени от експерти на Тотал Е&П България. Избрани са три плана, които ще получат финансиране в размер от общо над 70 000 евро.

Първото утвърдено предложение е създадено взаимно от Софийския университет и Минно-геоложкия университет и е ориентирано към проучването на геоложките пластове на устието на река Камчия. Проектът ще подкрепи студентите в образованието им, като усъвършенства практическите им умения.

Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “ във Варна също ще получи финансиране за основаването на център за отдалечено наблюдаване на нефтени разливи, който ще способства за опазването на Черноморското крайбрежие.

Третият отличен план е реновиране на химическа лаборатория в Геолого-географския факултет на Софийския университет, което ще обезпечи по-добри условия за образование на студентите, както и за провеждането на научноизследователска активност.

„ Образованието на младежите е един от главните стълбове в политиката за обществена отговорност на Тотал Е&П България. Щастливи сме, че за следващ път си партнираме с български университети и ги поддържаме при реализирането на значими планове, които оказват помощ на студентите да задълбочават познанията си и да развиват капацитета си “, разяснява Кевин Ханафорд, Управител на Тотал Е&П България.

Компанията е скъп сътрудник на няколко университетски институции, които е подкрепяла неведнъж освен посредством дарения на средства, съоръжение и профилирана литература, само че и посредством шерване на познания, организирайки курсове за студенти, водени от експерти на Тотал.

Компанията е в развой на възобновяване на рамковите си контракти за съдействие с два от главните си партньорa – Минно-геоложкия университет „ Св. Иван Рилски “ и Софийския университет „ Св. Климент Охридски “. Тези съглашения ще не престават да бъдат самобитна платформа за дълготрайно и стратегическо съдействие за обучение, просвета и нововъведения в региона на изследването и добива на петрол и газ.

Тотал Е&П България Б.В. е дъщерно сдружение на основаната в Париж световна енергийна група Total S.A. Подразделението „ Проучване и рандеман “ на Тотал дава отговор за дейностите по изследване, създаване и рандеман на петрол и природен газ допълнително от 50 страни по света. Тотал и неговите сътрудници Репсол и ОМВ реализират изследване за петрол и газ в блок „ Хан Аспарух “ в Черно море от юли 2012 година Тотал Е&П България Б.В. е оператор на Блока от април 2014 година
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР