Тошко Тодоров - от село Столетово може да получи 224

...
Тошко Тодоров - от село Столетово може да получи 224
Коментари Харесай

ЖЕСТОКА ПРИСЪДА: Машора може да получи 224 г. затвор в Гърция

Тошко Тодоров - от село Столетово може да получи 224 година затвор, в случай че бъде екстрадиран в по съмнение в незаконен трафик на мигранти. Законодателството в южната ни съседка планува по 8 година за всеки превозен от трафиканти чужденец. Днес Пловдивският областен съд отсрочи с две седмици поради неясноти делото за екстрадиция му. Десетки хора стачкуваха пред Съдебната зала и желаеха Тошко да не бъде излъчен на гръцките управляващи, тъй като е почтен, оповестява " Труд ".

През есента на 2019-а Тодоров продал кемпер на българин и италианец. Както си му е редът, е бил изработен нотариално удостоверен контракт за покупко-продажба, само че новите притежатели не записали возилото, което е тяхно обвързване. По-късно кемперът е бил открит на паркинг в гръцкия гр. Драма с 28 бежанци от Иран, Ирак и Бангладеш. Те разказали, че всеки от тях платил по 3000 $ на трафикантите, които трябвало да ги превозят до Западна Европа. Документите в жабката показвали, че е притежател на возилото. Самият Тодоров не подозирал, че кемперът не е пререгистриран от новия притежател и се води на негово име.
свързани новини2190преди 22 часа4323на 12.07.2021
Разследването не е открило никакви връзки на Тошко с трафика на мигранти, само че поради неналичието на други следи гръцките управляващи желаят той да бъде екстрадиран и съден в южната ни съседка. Тодоров е бил разгласен за търсене, само че от самото начало се е намирал в България и не се е укривал. Протестиращите пред Съдебната палата желаеха да бъде пуснат от ареста. “Всичко това е цялостен парадокс. Той не може да хване за ръчичка новите притежатели и да ги води в КАТ”, сподели негов сътрудник.

В четвъртък в Апелативния съд ще се гледа мярката за неотклонение на Тодоров. Адвокатът му Гънчо Гънчев упорства тя да бъде изменена в “домашен арест”, тъй като е в тежко здравословно положение. Той изиска от съда да се ревизира дали са дадени гаранции, че след присъдата Тодоров ще бъде върнат в България за изтърпяването ѝ.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР