Toshiba не е в челните редици на производството на литиеви

...
Toshiba не е в челните редици на производството на литиеви
Коментари Харесай

Toshiba представи първата високоволтова литиева батерия – мощна, много издръжлива и с бързо зареждане

Toshiba не е в челните редици на производството на литиеви акумулатори, само че би могла да стане пионер във високоволтовите литиеви акумулатори. Представеният през днешния ден първообраз от комапнията на такава батерия е напрегнато 5 V и потенциал 1,5 Ah, която поддържа бързо зареждане и дава обещание 6000 работни цикъла. Електроинструментите и електрическите транспортни средства ще се възползват от по-мощни самостоятелни източници на сила.

Сегашните литиеви акумулатори имат работно напрежение под 4 V. От самото начало на изобретяването на литиевите акумулатори се води битка за повишение на напрежението, което би осигурило по-голяма мощ и потенциал. Повишаването на напрежението от 4 V на 5 V и вероятно на още по-високо ще направи батериите още по-привлекателни от позиция на практическата им стойност.

Революционната батерия на Toshiba се основава на катод с ниско наличие на никел, който не съдържа кобалт. Анодът е направен от ниобиево-титаниев оксид (NTO). Катодите са направени по подобен метод, че да потискат газообразуването в батерията, което е съществена спънка за появяването на високоволтовите литиеви акумулатори.

Прототипът показва впечатляваща устойчивост – разрешава до 6000 цикъла на зареждане и разреждане без забележителна загуба на потенциала.

„ При тестванията батерията показва високо напрежение над 3 V, бързо зареждане до 80% от потенциала за 5 минути, висока мощ и отлични характерности на живот даже при 60°C “

заявиха от Toshiba

Високоволтовите литиеви акумулатори ще вдъхнат нов живот на електрическите принадлежности, електрическите транспортни средства и други устройства, които изискват висока мощ, съчетана с дълго време на работа. За електрическите транспортни средства компанията ще създаде по-голяма батерийна клетка от тази, показана като първообраз. Нововъведението обаче няма да се появи в продажба преди 2028 година, тъй че ще би трябвало да изчакаме.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР