Tорнадo премина през щата Арканзас, покрив на театър падна по

...
Tорнадo премина през щата Арканзас, покрив на театър падна по
Коментари Харесай

Най-малко 3 убити, десетки ранени, след като мощна система от бури удари няколко щата в САЩ

Tорнадo мина през щата Арканзас, покрив на спектакъл падна по време на концерт в Илинойс в резултат на бурята
Двама души са починали, а 24 са в болница, откакто торнадо мина през столицата на американския щат Арканзас - Литъл Рок и покрайнините.

Според локалния филиал на телевизия CBS най-малко две торнада са блъснали Арканзас късно нощес.

Най-малко 600 души са били тежко наранени. Повече от 50 души в окръг Пуласки са били приети в болница, съобщи пред медиите представител на окръжната организация за ръководство на изключителни обстановки.

Губернаторът на Арканзас Сара Сандърс разгласи изключително състояние в щата и задейства силите на Националната армия, които да оказват помощ със оправянето с последствията от бедствието.

В резултат на повреда, породена от торнадото, повече от 70 000 консуматори в щата са останали без електрозахранване.

Гледката е апокалиптична - разрушени къщи, преобърнати коли и изкоренени дървета.

Властите в град Белвидиър в американския щат Илинойс оповестиха, че един човек е умрял, а 28 души са ранени, откакто по време на концерт е рухнал покривът на спектакъл в резултат на поривисти ветрове.

Началникът на пожарната работа в Белвидиър Шон Шадъл съобщи, че по това време в залата на театъра е имало 260 души. Очевидци разказват сцената след сриването като цялостен безпорядък.

За още два смерча оповестяват от щата Айова. Градушка е нанесла обилни вреди в Илинойс, а в Оклахома са пламнали пожари, разпалвани от мощен вятър.

Президентът на страната Джо Байдън посети унищожен от торнадо град в Мисисипи. В този щат стихии лишиха живота на 25-ма души, а един човек почина в прилежащия щат Алабама.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР