Тори Ланес получава 10 години затвор за стрелбата по Megan Thee Stallion

...
Рапърът Тори Ланес беше осъден на 10 години затвор - Авторско
Коментари Харесай

Рапърът Тори Ланес е осъден на 10 години затвор Рапърът Тори Ланес беше осъден на 10 години затвор - Авторско право Scott Roth / Invision / AP От Euronews  с AP Публикувано на 09/08/2023 - 08:27

Рапърът Тори Ланес беше осъден на 10 години затвор от съд в Лос Анджелис за стрелбата по Меган Ти Сталиън.

Съдия осъди рапъра Tory Lanez на 10 години затвор за стрелба и раняване в краката на хип-хоп суперзвездата Megan Thee Stallion, поставяйки заключение на тригодишна правна и културна сага, която отбеляза две кариери хвърлен в смут.

РЕКЛАМА

Съдията от Върховния съд на Лос Анджелис Дейвид Херифърд произнесе присъдата на 31-годишния Ланес, който беше осъден през декември за три престъпления: нападение с полуавтоматичен огнестрелно оръжие; държане на заредено, нерегистрирано огнестрелно оръжие в превозно средство и изстрелване на огнестрелно оръжие с груба небрежност.

От първоначалния инцидент в Холивуд Хилс през юли 2020 г. до маратонското двудневно изслушване на присъдата, делото създаде огнена буря в хип-хоп общността, разпалвайки проблеми, включително нежеланието на чернокожите жертви да говорят с полицията, джендър политиката в хип-хопа, онлайн токсичността, защитата на чернокожите жени и разклоненията на мизогиноира, особена форма на мизогиния, преживявана от чернокожите жени.

Херифорд каза, че е „трудно да се съчетае“ портретът, нарисуван от приятелите и семейството на Lanez по време на изслушването на мил, благотворителен човек и добър баща на 6-годишен син с човека, който е стрелял с пистолета в Меган.

„Понякога добрите хора правят лоши неща“, каза Херифорд. „Действията имат последствия и в този случай няма победители.“

28-годишната Меган свидетелства по време на процеса, че Ланес, чието истинско име е Дейстар Питърсън, е стреляла с пистолета в задната част на краката си и й извика да танцува, докато се отдалечаваше от SUV, в който се возеха, след като напусна парти край басейна в дома на Кайли Дженър. Трябваше да й се направи операция за отстраняване на фрагменти от куршуми. Тя разкри кой е стрелял с пистолета само месеци по-късно.

„Откакто бях жестоко застреляна от обвиняемия, не съм изживяла нито един ден на спокойствие“, каза Меган в изявление, прочетено в съда от прокурор в понеделник. „Бавно, но сигурно се лекувам и се връщам, но никога няма да бъда същият.“

Ланез помоли Херифорд за милост точно преди съдията да произнесе присъдата си, като поиска пробация или минимална присъда затвор .

„Ако можех да върна поредицата от събития онази нощ и да ги променя“, щях, продължи Ланес. „Жертвата беше мой приятел. Жертвата е някой, за когото все още ме е грижа до ден днешен.“

Той добави: „Всичко, което направих грешно тази нощ, поемам пълната отговорност.“

Ланез изглеждаше зашеметен, докато изречението беше прочетено, но нямаше звукова реакция. Семейството и феновете му в съдебната зала също запазиха мълчание след присъдата.

Рапърът получи около 10 месеца кредит за времето, което е излежал, по-голямата част от което е прекарал в затвора след присъдата му през декември.

РЕКЛАМА

„Изключително сме разочаровани", каза главният адвокат на Lanez Хосе Баез пред сградата на съда. „Виждал съм убийство с превозно средство и други случаи, при които има смърт, а обвиняемият все още получава по-малко от 10 години.“

Баез нарече присъдата „наистина просто още един пример за това, че някой е наказан заради статуса си на знаменитост и някой се използва за даване на пример. И той не е пример. Той е човешко същество.”

Адвокатите на Ланез планират да обжалват присъдата и да се опитат да го освободят под гаранция, докато го правят.

Меган, чието юридическо име е Меган Пийт, беше многократно хвалена от прокурорите за нейната смелост да свидетелства по време на делото и да издържи онлайн кампании на омраза, насочени към нея.

„Надявам се, че смелостта на г-ца Пит дава надежда на тези, които се чувстват безпомощни“, каза окръг Лос Анджелис Окръжният прокурор Джордж Гаскон от Меган на пресконференция след произнасянето на присъдата.

Източник: euronews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР