Торбичките и тъмните кръгове под очите придават уморен вид на

...
Торбичките и тъмните кръгове под очите придават уморен вид на
Коментари Харесай

Как да се отървем от торбичките под очите: 5 изпитани рецепти

Торбичките и тъмните кръгове под очите придават изтощен тип на лицето, а на доста хора даже основават комплекси. Понякога този недостатък е обвързван с погрешно действие на тялото - в този случай е нужна консултация с доктор.

Много постоянно обаче торбичките под очите се дължат на неналичието на сън. В този случай, с цел да извършите тъмните кръгове по-малко забележими, можете да опитате специфични компреси.

Липа и лайка

Смесете една супена лъжица изсушени цветове от липа с една супена лъжица изсушени цветове от лайка. Билките се заливат с две чаши вряла вода, компресът се оставя на водна баня за 20 минути, след което разтворът се прецежда. След това накиснете марлени тампони в билковата инфузия и ги нанесете върху очите си за 15 минути.

Този компрес ще помогне за облекчение на възпалението и понижаване на торбичките под очите.

Бреза

За този компрес ще ви трябват пресни листа от бреза. Една шепа листа се заливат с две чаши вряла вода, след което компресът се оставя за 20 минути на водна баня. Прецедете разтвора и го охладете, след което накиснете памучни тампони в бульон от бреза и ги нанесете върху очите си.

Пакетчета чай

Ако нямате време да си извършите сами компреси, пробвайте пакетчета чай. Сварете две пакетчета чай и ги накиснете във вряща вода за 3-5 минути. Поставете торбичките в хладилника за 20 минути. След това изстискайте непотребната течност и поставете мокрите торбички под очите си за 15-30 минути.

Краставица

Краставицата е източник на аскорбинова киселина, която озарява кожата и оказва помощ за понижаване на подпухналостта. Първо охладете зеленчука. След това нарежете натънки резенчета и ги поставете върху очите си. Оставете компреса да работи 15 минути и по-късно измийте с хладка вода.

Как да изсветлите тъмните кръгове под очите

Яйчен белтък

Малко хора знаят, само че белтъците на яйцата са богати на витамин В12, който спомага за изглаждане на кожата и подсилване на стените на кръвоносните съдове. Два белтъка се разрушават и деликатно се нанасят върху кожата под очите. Изчакайте компреса да изсъхне и по-късно изплакнете.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР