ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Камерун - Неукротимите лъвове хванаха последния влак за Катар

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022, които сигурно ще желаят да покажат максимума от своя капацитет на огромната сцена. Днес следва да ви представим тима на Камерун.

МИНАЛИ УСПЕХИ

Камерун е единствената африканска страна, която може да се похвали с най-вече участия на международно състезание. " Неукротимите лъвове " за осми път в историята си ще се подвизават на най-престижния футболен конгрес. В интервала 1990 - 2022 селекцията се класира за четири следващи международни финали, но единствено един път съумява да излезе от групите.

На Мондиал 1990 в Италия тимът доближава до четвъртфиналите, само че е отхвърлен от Англия след продължения. Сега обаче наставникът Ригобер Сонг желае футболистите му за следващ път да популяризират страната си, макар че пропуснаха Мондиала в Русия през 2018 година

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022

Камерун си обезпечи бараж за конкуренцията в Катар в последния мач от групата, където се наложи с 1:0 над Кот д`Ивоар. По този метод отборът приключи преди всичко в групата с 15 точки и предстоеше съдбоносен конфликт с Алжир.
 Снимка 560099
Източник:

В първата среща посред им Алжир надделя Камерун с 1:0 и мнозина се усъмниха дали играчите са способни в ответния мач да извърнат резултата в своя изгода. Четири дни по-късно обаче " Неукротимите лъвове " демонстрираха темперамент и надвиха с 2:1 и то като посетители, с което им бе отредено място за Катар.
 Сърбия - класа, гений, темперамент!
Сърбия - класа, гений, темперамент! " Орлите " са подготвени за нещо историческо в Катар

Западните ни съседи разполагат с извънредно надарено потомство

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Ригобер Сонг е някогашен футболист и национал на Камерун с внушителните 137 мача за родината си, което е извънредно впечатляващо. Носил е екипите на Ливърпул, Уест Хем, Кьолн Галатасарай и други Окачва бутонките през 2010 година, като за последно играе за Трабзонспор.
 Снимка 594953
Източник:

Стартира треньорската си кариера в края на 2015 година, когато е близо да поеме тима на Чад, само че не съумява да реализира съглашение с федерацията. През 2018 година застава отпред на състава на Камерун до 23 години. На 28 февруари е назначен за народен селекционер, откакто тогавашният именит нападател Самуел Ето`о оглавява федерацията.

Тимът на този стадий продължава да е непредсказуем, откогато той е отпред, само че в Катар ще имаме опция да проследим развиването на състава.
 Бразилия - време ли е за Шестата?
Бразилия - време ли е за Шестата?

Тите е длъжен да изведе Селесао до мечтания триумф

ЗВЕЗДАТА НА ОТБОРА

Безспортно Ерик Чупо-Мотинг е звездата в националния тим на Камерун. Нападателят сега се намира във възходяща форма, като не стопира да бележи в последните мачове за Байерн (Мюнхен). Той се разписа и против Алжир и неговото попадение изпрати конфликта в продължения, с цел да бъде извоюван от Камерун.
 Снимка 594959
Източник:

Понастоящем 33- годишният състезател е отбелязал 6 гола за " баварците " в 10 мача в Бундеслигата, а единствено преди година анализатори недоумяваха по какъв начин в немския гранд не стопират да разчитат на голмайстора. Офанзивният ас на селекцията е насочен да популяризира страната си и да поведе своите сънародници идната седмица. Играл е още в Стоук Сити, Шалке 04, и ПСЖ.

СЪСТАВ ЗА МОНДИАЛ 2022:

Вратари: Дейвис Епаси (Абха Клуб, Саудитска Арабия), Симон Нгапандуетнбу (Олимпик Марсилия, Франция), Андре Онана (Интер Милано, Италия)

Защитници: Жан-Шарл Кастелето (Нант, Франция), Енцо Ебосе (Удинезе, Италия), Колинс Фай (Ал Таи, Саудитска Арабия), Оливие Мбайзо (Филаделфия Юниън, САЩ), Никола Нкулу (Арис Солун, Гърция), Толо Нуху (Сиатъл Сондърс, САЩ), Кристофър Уу (Рен, Франция)

Полузащитници: Мартен Хонгла (Верона, Италия), Пиер Кунде (Олимпиакос, Гърция), Оливие Нтчам (Cуонси Сити, Уелс), Гаел Ондуа (Хановер 96, Германия), Самюел Ум Гуе (Мехелен, Белгия), Андре-Франк Замбо Ангиса (Наполи, Италия)

Нападатели: Венсан Абубакар (Ал Насър, Саудитска Арабия), Кристиан Басонг (Шанхай Шенхуа, Китай), Ерик-Максим Чупо-Мотинг (Байерн Мюнхен, Германия), Суайбу Мару (Котон Спорт), Брайън Мбена (Брентфорд, Англия), Никола Муми Нгамальо (Йънг Бойс, Швейцария), Жером Нгом (Коломб Джа), Жорж-Кевин Нкуду (Бешикташ), Жан-Пиер Нсаме (Йънг Бойс, Швейцария), Kaрл Toкo Ekaмби (Лион, Франция)

ПРОГРАМА

24 ноември: Швейцария - Камерун от 12:00 часа

28 ноември: Камерун - Сърбия от 12:00 часа

2 декември: Камерун - Бразилия от 21:00 часа
 Швейцария-
Швейцария- " Кръстоносците " са подготвени за нов поход в Катар

Селекцията несъмнено ще е въодушевена след сполучливото показване на Евро 2020
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР