ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Япония - самураите са готови за тежка битка в Катар

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар, което стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, а през днешния ден е ред на Япония - един от непредвидимите тимове на този Мондиал.

ПЪТЯТ ДО КАТАР

Япония си обезпечи място на международните финали откакто приключи на 2-ото място в групата си от азиатските квалификации като бяха изпреварени в крайното класиране от Саудитска Арабия. " Самураите " реализираха 7 победи, 1 тъждество и 2 загуби. За шампионата в Катар, Япония попадна в група " Е " дружно с тимовете на Испания, Коста Рика и Германия, което прави задачата им доста сложна за продължение напред.
 Снимка 592247
Източник:

ОТБОРЪТ

Япония е един от най-бързите национални тимове. Предимството в този съставен елемент на играта разрешава на " самураите " да провеждат по-чести контраатаки. В съпоставяне с шампионата през 2018 година, в този момент японците залагат по-скоро на футбол с едно допиране. Те " отварят " отбраната на съперника с 2-3 подавания, с помощта на скоростта и бързото напредване на топката. Дисциплината на азиатските футболисти от дълго време е общоизвестен факт.
 Снимка 588644
Източник:

В лагера на тима в никакъв случай не биха си разрешили да имат вътрешни спорове, каквито има при французите, англичаните, бразилците и доста други. Селекцията на Хаджиме Мориясу обаче има проблем с владеене на топката. При комфортен резултат Япония стартира да има проблеми под формата на огромен брой неточности и не владее играта, надлежно и притежанието на топката спада фрапантно. Азиатците имат проблеми и при играта един на един. Те постоянно вършат неточности, когато останат сами с съперника, което сигурно ще бъде взето под внимание от " вражеските " лагери в Катар.
 Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022
Испания - Европейският клиент на упованията за успех на Мондиал 2022

Тимът се провали в последните огромни интернационалните конгреси и в този момент излиза с готовност за реванш

ТРЕНЬОР И СТИЛ НА ИГРА

Хаджиме Мориясу е селекционерът на японския народен тим. Той оглави азиатците на 26 юли 2018 година, а единствено година по-късно ги изведе до финала на Купата на Азия. Хаджиме, с изключение на представителния тим, води тима U23, с цел да има взор от близко за бъдещите национали. За четирите години, в които води тима са изиграни 55 мача, а процентът на успехите е много добър - 70%.

Схемата на играта на японския народен тим е 4-3-3 (триъгълник), по-рядко 4-2-3-1. Стилът на играта е цялостен футбол. Борбата на всяка част от терена и всяка топка е запазена марка на азиатците. По време на мача от време на време може да е мъчно да се разграничи къде е бранителят и къде е нападателят - за Япония те могат да бъдат на всички места.
 Снимка 593661
Източник:

ЛИДЕРИТЕ НА ОТБОРА:

Да й чи Камада е дълго чаканият правоприемник на Кагава.

Камада се показва сполучливо в Айнтрахт от няколко години, а стилът му на игра прилича този на Шинджи Кагава. Според слуховете Бенфика демонстрира интерес към полузащитника, което потвърждава огромния капацитет на футболиста.
 Снимка 530125
Източник:

Камада се отличава със своята лекост и елегантна техника. Атауващитя състезател стартира много късно присъединяване си за " самураите " иза свите 26 години има единствено 19 мача на сметката си, в които има 5 гола.

Такуми Минамино е огромният водач на Япония.

Минамино е евентуално първият състезател, който идва на разум, когато се загатва японският народен тим. Играчът на Монако е прочут със своята еластичност. Може да играе и отляво, и отдясно, и даже в центъра. Минамино е еднообразно добър както в основаването на офанзиви, по този начин и в завършването им.

Специалисти настояват, че 27-годишният състезател основава малко безпорядък за по този начин проведеният японски народен тим, само че индикаторите приказват красноречиво, че това е единствено от изгода.

Такефуса Кубо - детето знамение на Япония

На 18 години той подписа с Реал (Мадрид) и да бе изпратен чартърен. Това се повтори три пъти, с цел да се озова в Реал (Сосиедад). Сега той е на 21 години и цялата му кариера занапред следва, само че Кубо към този момент има с какво да се гордее - 19 мача за националния тим и място в сърцето на един от най-силните тимове в Ла Лига.
 Снимка 491697
Източник:

Неофициалният прякор на Кубо е японският Меси. Наистина, Такефуса е доста интелигентен състезател, той може да сътвори обстановка от нищото, а неговата заостреност и виртуозна игра с крайници разрешават съпоставения с аржентинския талант.

СЪСТАВЪТ НА ЯПОНИЯ ЗА МОНДИАЛА:

Вратари: Шуичи Гонда, Ейджи Кавашима, Даниел Шмит

Защитници: Юта Нагатомо, Мая Йошида, Такехиро Томиясу, Хироки Сакай, Юка Накаяма, Шого Танигучи, Ко Итакура, Мики Ямане, Хироки Ито

Полузащитници: Ватару Ендо, Хидемаса Морита, Ао Танака, Дайчи Камада, Джуня Ито, Каору Митома, Такуми Минамино, Юки Сома, Гаку Шибасаки, Такефуса Кубо, Рицу Доан

Нападатели: Дайзен Маеда, Такума Асано, Аясе Уеда.
 Снимка 593662
Източник:

ПРОГНОЗА

Според букмейкърите възможностите на Япония да излезе от групата са 1:5.

Шансове за продобиване на шампионата: 1:250. В по този начин тежката група, японците нямат огромни шансове за продължение напред. Германците ще бъдат свръхмотивирани след неуспеха в Русия и ще дадат всичко на 100%. Испания няма право на неточност още в груповата фаза и ще гони до дъно класиране напред. Коста Рика е много неуместен противник и ще опита да спре " самураите ". Така, макар атрактивния си и бърз футбол, цяло знамение ще бъде, в случай че Япония успее да се класира за елиминационната фаза на Световното състезание.
 Тунис - неуместният противник, който мечтае за международно самопризнание
Тунис - неуместният противник, който мечтае за международно самопризнание

" Орлите от Картаген " са съчетания от френски финес и арабски плам

МАЧОВЕ:

23 ноември 15:00 часа Германия - Япония

27 ноември 12:00 часа Япония - Коста Рика

1 декември 21:00 часа Япония - Испания

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР