ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Франция - звездната селекция, която в Катар ще опита да повтори подвига от 2018 г.

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022, които сигурно ще желаят да покажат максимума от своя капацитет на огромната сцена. Днес ви представяме международният първенец от 2018 година, а точно тимът на Франция, който несъмнено е любимец за златния трофей.

ПЪТЯТ ДО МОНДИАЛ 2022

Франция предстоящо не изпита усложнения при класирането си за Катар и приключи преди всичко в група D за Световните квалификации. " Петлите " не позволиха нито едно проваляне в 8 срещи, постигайки пет победи и завършвайки наедно 3 пъти. Отборът премери сили с Украйна, Финландия, Босна и Херцеговина и Казахстан. Впечатляващ е фактът, че международните първенци от 2018 година инкасираха едвам три попадения в своята врата.
 Снимка 568626
Източник:

НЕУБЕДИТЕЛНА ФОРМА

Възпитаниците на Дидие Дешан се показаха извънредно неенергично в шампионата Лигата на нациите, като отпаднаха безславно от конкуренцията. Това породи безпокойствие измежду последователите на тима два месеца преди началото на Мондиала през ноември. Франция записа единствено една победа против Австрия, претърпя две загуби против Дания и беше съкрушена един път от Хърватия. Финалистът от Евро 2016 изненадващо отпадна на Евро 2020 на 1/8 финалите и още тогава се видя съмнението в игрови аспект.

По време на шампионата се развихри скандал към звездата Килиан Мбапе. Причината е, че нападателят бе в спор с федерацията за имиджовите му права. Нееднократно той бойкотира фотосесиите на отбора и съгласно локалните медии това напрежение е оказало отрицателно въздействие върху тима и резултатите.
 Снимка 553433
Източник:

ТРЕНЬОРЪТ

Дидие Дешан вечно ще остане в историята на Франция с неговите безапелационни триумфи като футболист и ментор. Бившият отбранителен полузащитник през 1998 година е капитан на тима, с който победи на Световното състезание, надделявайки изрично над любимеца Бразилия с 3:0.

Две години по-късно той още веднъж е с капитанската лента и Франция победи в Европейското състезание по футбол през 2000г.

През август 2000 година, в дуел против Англия, Дидие Дешан афишира отдръпването си от Националния тим, като неговите 103 изяви са самобитен връх за " петлите ", усъвършенстван по-късно от Зинедин Зидан, Марсел Десаи и Лилиан Тюрам. През месец март 2004 година, Дешан попада в класацията на " 125-те най-велики живи футболисти " на " Краля " Пеле.
 Снимка 592905
Източник:

След края на футболната си кариера, той стартира треньорската си авантюра, когато застава отпред на Монако през 2001 година Тогава " монегаските " финишират 11-ти в генералното класиране, само че през идната акция приключват на 2-ро място. Подемът не стопира дотук. В шампионата Шампионска лига Монако сътворява сензация откакто отстрани на 1/4 финала Реал Мадрид, и на полуфинала Челси. На финала обаче е грохнал от Порто с 3:0. Дешан се отдръпва от поста на 19 септември 2005 година след различия с тогавашния президента на клуба.
 Англия -
Англия - " трите лъва " потеглят за Катар с мисъл за трофей

Англия бележи осезателен напредък на последните два огромни форума

На 10 юли 2006 година, след оставката на Фабио Капело поема Ювентус. Шампионът на Италия към този момент е прокълнат в Серия Б поради присъединяване си в споразумяване на срещи от Калчото. Дебютът му е незабравим, победа над Алесандрия с 8:0. След сполучлив сезон, в който Дешан става първенец на Серия Б и връща назад " Старата госпожа " в елита на Италия, на 19 май 2007 година напуща тима.
 Снимка 368478
Източник:

Следващият тим, който поема е френският гранд Олимпик (Марсилия), където прекарва три години 2009-2012. За този интервал под неговоро управление съставът печели Купата на лигата три пъти подред и два пъти заема втората позиция в шампионата. Известен е с консервативния си жанр на игра и точно посредством него през 2018 година ще донесе във Франция най-ценното отличие във футбола.

Преломният миг в кариерата му като ментор настава през 2012 година, откакто е назначен за народен селекционер на Франция. Първият огромен конгрес на който води тима е Евро 2016. Тогава класира тима на край, само че го губи по злополучен метод против Португалия и то на родна земя. Прогресът е осезателен и на Монидала в Русия, Франция завоюва Световната купа, надигравайки тотално тима на Хърватия с 4:2.
 Нидерландия - ще цъфнат ли
Нидерландия - ще цъфнат ли " лалетата " на Ван Гаал в Катар?

Нидерландия се насочва към Катар с вярата да бъде коронясана като Световен първенец

ОТБОРЪТ

Безспорно е, че в състава на Франция изобилства от класа. Световните първенци от 2018 година практикуват по-предпазлив, само че извънредно ефикасен метод на игра. Дидие Дешан изисква футболистите му да са компактни в своята половина и когато топката е под техен надзор обезателно да се придвижи в противниковата третина. 
 Снимка 592906
Източник:

Най-често се разчита на Оливие Жиру, към този момент и на Карим Бензема да разпределят подаванията, когато кълбото доближи до тях. Това е най-открояващият се съставен елемент в стила на отбора. Дешан постоянно е подложен на критика, че не постанова нападателен футбол в националния тим, макар че разполага с удивителни играчи, подобаващи да го осъществяват.

ЛИДЕРИТЕ НА СЪСТАВА

Пол Погба

Пол Погба е капитанът на Франция. Полузащитникът поведе своите сънародници към лелеяната купа през 2018 година, когато беше с основополагаща роля за представянето на цялата селекция.
 Снимка 243504
Източник:

Мнозина недоумяват за какво асът на Ювентус свети с националната фланелка, а в тамошния му клуб Манчестър Юнайтед бележеше спад във формата си. Една от аргументите, която той е изтъквал е, че Дешан му дава независимост на терена и работи на универсалната си позиция, отляво на междинната линия.

Един от проблемите за Франция е, че Пол Погба понастоящем е с контузия и е под въпрос за Мондиала, който започва след близо 20 дни. Оптимистичната вест е, че халфът възобнови тренировки с Ювентус и се надява да отпътува за Близкия изток.

Килиан Мбапе

Звездата на ПСЖ е може би най-възходящият играч за " Петлите ", откогато попадна измежду непрекъснатите избраници на Дидие Дешан. Осъществил мутилтимилионен трансфер от Монако в парижкия гранд на стойност 200 млн., нападателят се трансформира в състезател от международна големина.
 Снимка 533264
Източник:

Той също способства доста за незабравимия момент през 2018 година, защото в 7 мача означи 4 попадения. Впечатляващи индикатори за огромен конгрес, а геният се разписа и на финала против Хърватия и точно този гол подпечата успеха за Франция.

Юго Лорис

Вратарят на Тотнъм безусловно е ненарушим на този пост. 35- годишният състезател няма по какъв начин да бъде преместен от рамките на вратата, въпреки Майк Менян да прогресира непрестанно. Той обаче е контузен и виси за Катар. Ясно е обаче, че в обозримо бъдеще ще наследи Лорис и ще бъде постоянен избор.
 Снимка 535571
Източник:

35- годишният състезател на Тотнъм се утвърди като водач на тима, внасяйки успокоение и опит. Не може да се отхвърли, че се уповава на бранители от ранга на Рафаел Варан, Упамекано, Павар, Люка Ернандес и още куп квалитетни бранители. Стражът неколкократно е показал, че умее да поправя грешките им, защото се е отличавал с първокласни намеси. По всяка възможност това ще е последния Мондиал за него, тъй като през 2026г ще е навършил 39-години. Наскоро той изрази терзанието си, че е обезпокоен от атмосферата в тима поради незадоволителните резултати.

ПРОГРАМА

22 ноември Франция - Австралия (21:00ч)

26 ноември Франция - Дания (18:00ч)

30 ноември Тунис- Франция (17:00ч)
 Аржентина - с благословията на Дон Диего и с огромната цел на Меси за края на 36-годишното очакване
Аржентина - с благословията на Дон Диего и с огромната цел на Меси за края на 36-годишното очакване

" Гаучосите " желаят да стъпят на международния връх
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР