Тополовград. Петима млади хора – две жени и трима мъже

...
Тополовград. Петима млади хора – две жени и трима мъже
Коментари Харесай

Хасково: Кметът на Община Тополовград Божин Божинов кръсти петима на християнския празник св. Мария Магдалена

Тополовград. Петима младежи – две дами и трима мъже от село Устрем одобриха Христовата религия на християнския празник св. Мария Магдалена. Това оповестиха от пресцентъра на Община Тополовград. Техен кръстник стана кметът на Общината Божин Божинов. Светото свещенодействие се извърши в православния храм “Св. Георги Победоносец ”, персонално от Н. Пр. Агатополски свещеник Йеротей. Той посъветва новите християни да бъдат положителни хора, същински членове на църквата и предани жители на Република България. Н. Пр. свещеник Йеротей им напомни, че техният земен ангел занапред нататък е кръстникът им, който е почитан и добър кмет и човек.
Много миряни извършиха храма на празника, пристигнали да възпламенят свещ и да се помолят за здраве. Високият посетител и група свещеници от Ямболската и Бургаската духовни околии отслужиха тържествена литургия за празника. Извърши се и петохлебие.
Според духовните чиновници самодейността за кръщенето на младежи от ромски генезис е доста добра в този момент, когато се търсят способи за консолидираното на ромското население в българското общество. Привличането им в православните храмове е доста значимо, защото част от тях посещават протестантски църкви.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР