Топлото време вече е тук и вероятно се чудите как

...
Топлото време вече е тук и вероятно се чудите как
Коментари Харесай

Идеално за пролетта: Разходка до водопада на Деветте извора

Топлото време към този момент е тук и евентуално се чудите по какъв начин да се възползвате по най-хубавия метод. Синоптиците дават обещание над 25 градуса в идващите дни и в случай че няма да ходите на плаж, вижте нашето предложение.

Това е водопадът Докузак в сърцето на Странджа планина. Дестинацията е покрай Малко Търново и разумно по-често е посещавана от хора от Източна и Южна България. Разбира се, има фенове и откриватели на естествена хубост, за които километрите разстояние нямат никакво значение.

Водападът се намира в непосредствена непосредственост до Малко Търново и преди село Стоилово. Освен с хубостта си, той притегля туристи и с лесния достъп – до него се стига с автомобил, а от шосето надолу води къса пътечка.


Снимка: Михаил Колев

Докузак събира водите на карстовите извори от Малкотърновската долина – Големият врис, Малкият врис, Сушица, Бигорът, Бялата вода и Деветте извора.

Самото име на водопада произлиза от турски език и значи „ девет извора “. Височината му е единствено 5 метра, само че пък падът на водата е доста хубав – като една водна завеса изключително напролет.

Мястото е уместно да си извършите пикник или да обядвате в построения подслон. Има пейки, маса, както и камина, ня която можете да си извършите барбекю.

Водеща фотография: Илиян Михалев
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР