Топлото време приключва с днешния ден, а от утре се

...
Топлото време приключва с днешния ден, а от утре се
Коментари Харесай

Времето рязко застудява от утре

Топлото време завършва с днешния ден, а от на следващия ден се чака внезапно застувне, сочи прогнозата на синоптиците.

Преди краткотрайното, само че и сензитивно захлаждане на следващия ден, през днешния ден оптималните температури ще останат относително високи - сред 9 и 14 градуса. Облачността ще се усилва и през втората половина от деня ще е по-често забележителна. Вечерта тук-там, основно в Рило-Родопската област, ще превали и дъжд. Вятърът ще е до сдържан, последователно ще се ориентира от североизток.

През нощта в множеството региони от страната ще отслабне, като се изключи Източна България. Минималните температури ще бъдат сред минус 1° и 4°. До обяд тук-там в западната половина от страната ще превали едва - и дъжд, и сняг.

През втората половина от деня превалявания са малко евентуални, само че облачността през целия ден ще се задържи забележителна, а оптималните температури ще се намалят приблизително с към 5° и ще са сред 4° и 9°, в София - към 4°.

Облачно ще бъде и на морския бряг, на обособени места със слаби превалявания от дъжд. Ще духа сдържан североизточен вятър. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Мъгливо и със забележителна облачност ще бъде времето в планините. Слаби превалявания от сняг се чакат тук-там в масивите от Западна България. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури в курортите ще са няколко градуса под нулата.

В понеделник в източната половина от страната облачността ще се раздра и ще намалее, а във вторник същото следва и в Западна България. Дневните температури още веднъж ще стартират да се покачват и през идващите дни до края на седмицата ще бъде по-топло от нормалното за сезона.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР