Топлофикация трябва да информира хората как се харчат парите им.

...
Топлофикация трябва да информира хората как се харчат парите им.
Коментари Харесай

Манолова иска Топлофикация - София да информира хората как се харчат парите им

" Топлофикация би трябвало да осведоми хората по какъв начин се харчат парите им. " Затова настоя омбудсманът Мая Манолова преди присъединяване си на съвещание в Административния съд по подадената от нея тъжба поради отвод до социална информация.

Тя напомни, че за втори следващ път влиза в правосъдна сага с Топлофикация , като при първия й лишило 3 година да накара сдружението да осведоми столичани защо е похарчила близо 15 милиона лв..

" Спечелихме първите правосъдни борби, само че сдружението не се съобрази с напътствията на съда ", изясни Манолова и добави, че е получила отвод от Топлофикация за даването на такава информация.

Манолова продължава да е възмутена от мотив на " Топлофикация ", че защото е сдружение не дължи даването на социална информация.

" Очевидно от сдружението се считат за недосегаеми , мислейки че не са длъжни да се преценяват със правосъдни разпоредби ", недоволства националният бранител.

Манолова се пита какво толкоз имат да крият и за какво не показват обществено поисканата информация.

Тя желае да получи отговор и от Столичния общински съвет (СОС) на следните въпроси: Не би трябвало ли да накарат сдружението да промени своето отношение към хората на София и да дават информация по тази причина по какъв начин се харчат парите? Следва ли Топлофикация да осведоми началниците по тази причина по какъв начин харчи парите?

" Ръководството на сдружението се сменя, само че методът на ръководство остава същото - непрозрачно , неуважително и пренебрежително отношение към жителите на София ", безапелационна бе Манолова.

Според нея въпросът е честен и кардинален, тъй като " Топлофикация " е 100% общинско сдружение, а не частно.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР