Топлофикация София възстановява предсрочно топлоподаването в източните квартали на столицата,

...
Топлофикация София възстановява предсрочно топлоподаването в източните квартали на столицата,
Коментари Харесай

Топлофикация София възстановява предсрочно топлоподаването в източните квартали

" Топлофикация София " възвръща предварително топлоподаването в източните квартали на столицата, оповестиха от сдружението. Екипите са отстранили повредата в мрежовата помпена станция на Топлоелектрическа централа (ТЕЦ) „ София Изток ” два дни преди оповестения график и през днешния ден следобяд е почнало поетапно запълване на топлопреносната мрежа. Подменени са спирателни и регулиращи кранове в помпената станция, отстранени са и пробиви по мрежата в региона.

Очаква се още в ранните часове на 2 август да бъде възобновено топлоподаването в кварталите „ Дружба “ 1 и „ Дружба “ 2, „ Слатина “, „ Гео Милев “, „ Редута “, „ Подуене “- център, „ Яворов “; част от ж.к. „ Изток “ - в карето сред бул. „ Цариградско шосе “, ул. „ Тинтява “, ул. „ Райко Алексиев “ и ул. „ Жолио Кюри “, както и в кв. „ Полигона “.

В рамките на деня в сряда поетапно ще бъде възобновено топлоподаването и в останалите квартали, захранвани от Топлоелектрическа централа „ София Изток ”.

В началото на юли от столичното топлофикационно сдружение обясниха, че помпената станция работи целогодишно и ремонт може да бъде изработен единствено, в случай че тя бъде спряна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР