„Топлофикация София” приключи предсрочно годишната профилактика в четирите квартала „Гео

...
„Топлофикация София” приключи предсрочно годишната профилактика в четирите квартала „Гео
Коментари Харесай

„Топлофикация София” приключи предсрочно годишната профилактика в четири квартала

„ Топлофикация София” завърши предварително годишната профилактика в четирите квартала „ Гео Милев “, „ Яворов “, „ Изток” и „ Дианабад”. С ускорената работа на екипите от сдружението и приложените механически решения, по-рано от оповестените периоди е възобновено подаването на топла вода. Това оповестиха от пресцентъра на „ Топлофикация София” ЕАД.
През годините сдружението направи редица вложения и усъвършенствания, сътвори връзки сред обособените топлоизточници и сред кварталите. Затова при осъществяване на обследванията и ремонтите, към този момент има опция обособени квартали да бъдат захранвани с гореща вода от различен топлоизточник.
Профилактиката се реализира, с цел да действа системата обикновено през натоварения зимен интервал, защото топлопреносната мрежа в столицата е издигната в интервала 50-80 години на предишния век.
Инвестициите в топлопреносната мрежа водят до понижение на транспортните разноски при преноса на топлинна сила.
По данни на КЕВР „ Топлофикация София” е сдружението с най-ниски разноски по преноса измежду всички топлофикации в страната – приблизително 17 % през последните години. Този индикатор е съпоставим с индикаторите в страните на Европейски Съюз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР