Топлофикация София“ предлага понижение на цената на парното и топлата

...
Топлофикация София“ предлага понижение на цената на парното и топлата
Коментари Харесай

„Топлофикация София“ предлага значително поевтиняване на парното

„ Топлофикация София “ предлага намаляване на цената на парното и топлата вода за столичани с близо 30%. Това излиза наяве от подадено заявление от сдружението за новата цена на топлинната сила за регулаторен интервал 2024/2025 година, който стартира на 1 юли.

За миналия отоплителен сезон топлинната сила с топлоносител гореща вода за битови и икономически консуматори беше 137.93 лв. за MWh, а в този момент предлагането е да падне до 97.78 лв/MWh.

Причината за желаното доста понижение на цената е понижението на борсовите цени на природния газ и въглеродните излъчвания. От дружестото показват и „ динамичността на социално-икономическите процеси у нас, както и фактът, че през сегашния регулаторен интервал цената на синьото гориво беше по-ниска от заложената в цената на топлинната сила избрана от Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР).

Продължавайки търсенето на баланс сред оптимална за Дружеството и обществено допустима за клиентите стойност на предоставяната топлинна услуга за втора поредна година изиска намаление на цената “, пишат от столичната топлофикация.

Финалното решение за цената на парното и топлата вода е на КЕВР, който се произнася за него до 30.06.2024 година, като при постановяване на окончателното решение ще уточни ценообразуващите детайли на база на настоящата информация към края на м. юни 2024 г.   

Припомняме, че компанията EVN, която е притежател на топлофикацията в Пловдив, предложи нарастване на цената на парното и топлата вода с 13% от 1 юли.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР