Топлофикация София побърза да разгласи, че е получила констативен протокол

...
Топлофикация София побърза да разгласи, че е получила констативен протокол
Коментари Харесай

Столичното парно избърза да се похвали, че КЕВР пак не открила нарушения в ноемврийските сметки

" Топлофикация София " побърза да разгласи, че е получила констативен протокол от инспекцията на енергийния регулатор за ноемврийските сметки и че съгласно него не били открити нарушавания. От Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) обаче прецизираха, че това е единствено протокор, по който са поискани пояснения от сдружението, а отчетът от самата инспекция ще бъде прегледан на съвещание на комисията на 15 януари и откакто бъде признат, ще бъде оповестен на уеб страницата ѝ.

Поредният скандал с недоволства на клиенти на общинското сдружение поради прекомерно високи сметки за потребената топлоенергия през ноември избухна в средата на предишния месец. Тогава КЕВР назначи за следващ път изключителна инспекция, а от парното обясниха, че месецът бил по-студен, и употребили повече топлоенергия. Според сдружението това обезвредило резултата от значителното поевтиняване на парното.

Според разгласения от топлофикацията в задатък констативен протокол на енергийния регулатор инспекцията била открила, че всичко е наред с образуването на ноемврийските сметки за парно.

Също авансово парното разгласи и резултатите от инспекцията за изравнителните сметки през август, която също както доста предходни не откри нарушавания, въпреки клиентите всеобщо да бяха с чувството, че заплащат нереално високи фактури при доста намалените цени на топлинната сила поради предоговорените устовия за съветските газови доставки.

Дружеството било дало информация по 11 точки, обхващащи всички данни за потреблението на топлинната сила от клиентите през месец ноември.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР