„Топлофикация София“ ЕАД завърши успешно първия си търг за продажба

...
„Топлофикация София“ ЕАД завърши успешно първия си търг за продажба
Коментари Харесай

Столичната Топлофикация с първа продажба на независимата борса

„ Топлофикация София “ ЕАД приключи сполучливо първия си търг за продажба на електрическа сила на Българската самостоятелна енергийна борса.

Съгласно избрания от борсата ден и час за присъединяване в борсовия пазар, през днешния ден сдружението продаде 43 670 МВтч електрическа сила на цена 99,23 лева за МВтч, при декларирани 99.00 лева стартова цена. Това ще донесе над 4,33 млн. лева доход на столичната Топлофикация до 30 юни 2020 година

„ Дружеството взе участие за първи път независимо на борсовия пазар на електрическа сила и сполучливото показване ни дава убеденост и за идващите ни участия през 2020 година.

Решихме да излезем от рамките на консервативния метод на търговия с електрическа сила посредством координатор на балансираща група, който до в този момент прилагахме и считаме, че началото е положително. Така ще успеем да внесем повече финансова непоклатимост в работата на компанията.

Подготвяме се през 2020 година да стартираме осъществяването и на останалите набелязани от нас ограничения за излекуване на „ Топлофикация София “ ЕАД. “ разясниха от управлението на сдружението.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР