Топлофикация-София“ ЕАД търси спешно 230 милиона лева за плащането на

...
Топлофикация-София“ ЕАД търси спешно 230 милиона лева за плащането на
Коментари Харесай

ДБ: Топлофикация-София е в поредна криза заради недалновидно управление |

„ Топлофикация-София “ ЕАД търси незабавно 230 милиона лв. за заплащането на квотите за въглеродни излъчвания 2021 година Това заяви изпълнителният шеф пред Комисията по инженерна инфраструктура в Столична община. Ако сдружението не заплати квотите в период до 30 април, ще дължи големи санкции, които ще удвоят сумата, сигнализират общинските съветници от „ Демократична България “.

„ Дружеството затъва от ден на ден поради непрекъснато покачващите се цени на природния газ. Газовата връзка с Гърция, по която да идва в пъти по-евтин газ от  Азербайджан, можеше да помогне извънредно доста, само че държавните управления на ГЕРБ в действителност я саботираха. Така ГЕРБ непосредствено докара до доста утежняване на положението на „ Топлофикация София “, съобщи общинският консултант от „ Демократична България “ Симеон Ставрев. Общинските съветници считат, че забележителна роля за влошеното положение на „ Топлофикация “ играе и бездействието на кмета на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници на ГЕРБ по замяната на остарелите котли с високоефективни когенерации, с които сдружението да създава доста повече ток.

„ Закупуването на газ през лятото, когато цените му са по-ниски, също не беше приоритет на Бойко Борисов, тъй като единственото ни газохранилище в Чирен остана със настоящия си потенциал “, разяснява още Симеон Ставрев. Съветниците считат, че са нужни извънредно бързи ограничения на общинско и държавно равнище
за избавяне на „ Топлофикация “.

„ ГЕРБ, които към момента ръководят София, би трябвало да поемат цялата отговорност за дългите години на съсипване на „ Топлофикация “, които доведоха до днешното състояние. Отговорността, за това, че за следващ път губещи ще бъдат елементарните жители, които през сметките за отоплението или през налозите, ще заплатят загубите от неуспехите на Борисов, Фандъкова и ГЕРБ “, се споделя в тяхно мнение.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР