Топлофикация София“ дължи 800 млн. лв. на Булгаргаз“Общинската Топлофикация София“

...
Топлофикация София“ дължи 800 млн. лв. на Булгаргаз“Общинската Топлофикация София“
Коментари Харесай

Вечерни новини: Работата на „Топлофикация София“ е под въпрос; Медицинският хеликоптер се отлага

„ Топлофикация София “ дължи 800 млн. лева на „ Булгаргаз “
Общинската „ Топлофикация София “ е натрупала 800 млн. лева отговорности към публичния снабдител „ Булгаргаз “. Дружеството освен че е спряло да погасява отговорности за насъбраните сметки през зимата, само че даже и за летните доставки на суровина, които са доста по-малки. Това стана ясно от думите на Веселин Синабов, изпълнителният шеф на „ Булгаргаз “, предава кореспондент на Economic.bg.
„ Булгаргаз “ запорира сметките на „ Топлофикация София “
Държавната газоснабдителна компания „ Булгаргаз “ още веднъж блокира всички сметки на общинската „ Топлофикация София “. За това първо заяви " Фокус ", базирайки се на собствен сигурен източник. Economic.bg се свърза с ръководителя на интернационалния отдел за връзки с обществеността на публичния снабдител, Кирил Мицев, който отхвърли незабавно да разяснява новината, а ни насочи към имейл връзка.
„ Трябва грамаден скок “: Защо образованието е въпрос на национална сигурност?
Чувствително застаряване на популацията на фона на дълбока и всепроникваща софтуерна еволюция. Тези две трендове прекатурват пазара на труда с хастара нагоре и предопределят промяна на специалностите, метода на правене на бизнес и стопанските системи като цяло. А посред цялата буря изниква въпросът за това какво общество и страна ще бъдем – ниско- или висококвалифицирани, ниско- или високопроизводителни, ниско- или високоплатени? Бедни или богати? Отговорът е заключен в образованието, а към този момент то не е вещае позитивен процес.
БЕХ ще би трябвало да преведе изключително 425 млн. лева в държавния бюджет
Конституционният съд единомислещо дефинира като незаконно решението на Народното събрание от март 2024 година, с което не разрешава на министъра на енергетиката да разпредели 425 млн. лева дял от Българския енергиен холдинг (БЕХ). Тогава възбраната беше призната по предложение на петима депутати от ГЕРБ – Теменужка Петкова, Жечо Станков, Александър Ненков, Росица Кирова и Мария Белова.
България няма да получи втори медицински хеликоптер тази година
България няма да получи втори медицински хеликоптер в границите на тази година, макар че по проект той трябваше да дойде още през юни, a след това доставката беше отсрочена за ноември. Според Министерството на опазването на здравето провинен за следващото закъснение е доставчикът – италианската компания, Leonardо S.p.A., определена, когато транспортен министър беше Георги Гвоздейков.
С наддаване заемът за градския превоз на София набъбна до 18 млн. лева
Столичният общински съвет ще избавя градския превоз на столицата с два заема за общо 18 млн. лева Това взеха решение общинските съветници по време на изключително съвещание на три от основните комисии в локалния парламент, а по-късно и на гласоподаване в зала.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР