Топлофикация Плевен със съвети преди началото на отоплителния сезон.Подмяна на

...
Топлофикация Плевен със съвети преди началото на отоплителния сезон.Подмяна на
Коментари Харесай

Какво трябва да направят българите, констатирали, че дисплеят на уредите за дялово разпределение е изгаснал?

" Топлофикация Плевен " със препоръки преди началото на отоплителния сезон.

" Подмяна на самостоятелните топломери и водомери би трябвало да бъде направена, когато клиентите виждат, че показанията, изписващи се на екрана са избледнели или изцяло изчезнали. Това е симптом, че батерията на екрана е изтощена или има щета в електрониката. " съобщи инж. Йордан Василев, шеф на " Топлофикация Плевен ". По думите му в този случай е належащо крайните консуматори да се свържат с обслужващата компания за дялово систематизиране, с цел да смъкват уреда.

Инж. Йордан Василев подсети, че самостоятелните топломери и водомери подлежат на наложителна метрологична инспекция. " При водомерите тя е на всеки 10 години, а при топломери на 5 години. Техническият надзор се прави в акредитирана лаборатория. Това е условие на Наредбата за топлоснабдяването, Закона за измерванията и поднормативните му актове. В случай, че не се направи нужната инспекция, се начислява служебно топлинна сила за отопление и топла вода. " посочи инж. Василев. Той съобщи, че според законовите условия старите уреди за дялово систематизиране наложително би трябвало да бъдат сменени с устройства, които разрешават отдалечено отчитане.

" С монтирането на уреди с отдалечен доклад отпадат визитите на инкасатори за образно засичане. Клиентите заплащат тъкмо регистрираната и действително употребяваната всеки месец сила. " изясни инж. Василев.

Директорът на " Топлофикация Плевен " подсети, че сградните съоръжения за отопление и горещо водоснабдяване са обща етажна благосъстоятелност и поддръжката им е отговорност на живущите. " Преди началото на отоплителния сезон потребителите би трябвало да ревизират с изключение на измервателните уреди и положението на вътрешната отоплителна апаратура. Всички пропуски би трябвало да бъдат отстранени преди да бъде пуснато централното отопление. " уточни инж. Василев. По думите му при съществуване на теч в отоплителната апаратура или от нагревател, както и замяна на спирателен кран е належащо да се подаде сигнал на денонощния телефон 064 895 288 и чиновници на " Топлофикация Плевен " ще източат вътрешната отоплителна апаратура, с цел да сеизвършат съответните поправки.

Преди старта на новия отоплителен сезон Инж. Василев разясни, че клиентите би трябвало да отворят на оптималната степен вентилите на радиаторите си, с цел да не се постанова в допълнение обезвъздушаване на отоплителните тела. Той подсети, че съгласно нормативната уредба общото включване на отоплението в Плевен може да стартира след три поредни дни със средноденонощна температура по-ниска от +12°C и прогноза от Национален институт по метеорология и хидрология за трайно захлаждане.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР