Топлофикация Габрово не предоставя качествена топлинна услуга. През миналата зима

...
Топлофикация Габрово не предоставя качествена топлинна услуга. През миналата зима
Коментари Харесай

Габрово пред заплаха да остане без парно през зимата

Топлофикация Габрово не дава качествена топлинна услуга. През предходната зима топлоподаване съвсем не е имало поради повреди и повреди. Гражданите са плащали и други сметки да се топлят и са дишали замърсен въздух.

Това стана ясно на брифинг в Министерството на енергетиката, в който взеха присъединяване енергийният министър Румен Радев, министърът на екологията Юлиян Попов, финансовият Асен Василев и кметът на Габрово Таня Христова.

„ Един извънредно сериозен проблем, който от години тормози габровци и става дума за топлинната сила. През зимата потребителите нямаха тази услуга тъй като през ден имаше спиране на топлоподаването. Наред с това имаше постоянно повреди на мрежата и на оборудванията, които дават услугата. Липсват вложения, а също така имаше и замърсяване на въздуха. Това се случва освен тази зима, а от 7 години. През 2016 имаше цивилен неподчинения и други проблеми. Няма никаква смяна през годините. Последният сезон беше последната капка на самообладание, зимата хората бяха на студено, дишаха замърсен въздух и плащаха други сметки. Тогава публичният напън докара до инспекции, неодобрение и дейности на институции. На 16 март ми споделиха, че на топлофикация е спряна индустриалната активност на въглища до привеждане до екологичните правила. Опитите ни да реализираме резултат са несполучливи. Нямаме информация за вложенията на сдружението. Преди два дни ми споделиха, че ще получа информация през септември. Всичко това буди подозрение в мен, че „ Топлофикация “ Габрово ще работи този сезон “, сподели кметът Таня Христова.

Има 7 обществени здания, които са се отказали от локалната топлофикация, в това число детската градина.

„ Министерство на финансите, дружно с Министерство на енергетиката и общината е направило оценка, че 4109 битови клиенти, които ще минат на ток за зимата, отоплението ще им коства към милион и половина за отоплителния сезон “, сподели финансовият министър Асен Василев.

„ Възможните решения са минаване на природен газ, както и монтирането на термопомпи. Има смисъл от дълготрайни решения, ние мислим и в двете направления “, сподели енергийният министър Радев.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР