Топлоелектрическата централа /ТЕЦ/ Марица 3“ в Димитровград временно спря работа

...
Топлоелектрическата централа /ТЕЦ/ Марица 3“ в Димитровград временно спря работа
Коментари Харесай

Спряха временно работата на ТЕЦ „Марица 3“-Димитровград

Топлоелектрическата централа /ТЕЦ/ „ Марица 3 “ в Димитровград краткотрайно спря работа след инспекция от Регионалната ревизия по околната среда и водите /РИОСВ/ в Хасково.

До решението се е стигнало след осъществяване на постоянен м ониторинг на 3 октомври , който е открил изпускане на неорганизирани излъчвания в обилни количества от индустриалната площадка на горивната апаратура . Проверката сподели, че причина за излизащите от постройката на котелното неорганизирани излъчвания е механически проблем на един от димните вентилатори . На оператора е обещано наставление неотложно да се в профил техническият проблем.

На идващия ден парогенераторът на Топлоелектрическа централа „ Марица 3 “ АД е погасен . В допустимите правила са стойностите за серен диоксид и фини прахови частици от началото на тази седмица до момента. Постоянният мониторинг на данните, постъпващи в действително време от измервателната станция в Димитровград, сочи, че не са регистрирани превишения на средночасовата норма за серен диоксид, допълват от екоинспекцията в Хасково.

От там твърдят още, че се прави непрекъснат надзор и наблюдаване на оператора в Димитровград.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР