Топло одеалце и късче арабска питка. Това остана на 18-месечната

...
Топло одеалце и късче арабска питка. Това остана на 18-месечната
Коментари Харесай

Нейното име е Рагад


Топло одеалце и парченце арабска питка. Това остана на 18-месечната Рагад Исмаил от Сирия. Момиченцето а историята докосна сърцата на милиони по целия свят.

Снимка: Ройтерс


Рагад беше извадена от руините на фамилната къща в град Азаз , Северозападна Сирия при неповторима избавителна акция. На детето му няма нищо, с изключение на уплах и охлузвания по лицето и крайниците.

Съдбата на останалата част от семейството обаче е злочеста.

Снимка: Ройтерс


в района погубва бременната майка на Рагад, 5-годишното ѝ братче и 4-годишната ѝ сестричка. Баща ѝ е жив, само че е в болница с фрактура на гръбнака.

От тази заран насам, грижите за дребната е поел чичо ѝ Абу Хусам , който едвам сдържа сълзите си и върви наведен от тъга. Единственото, което той може да даде на Рагад, която даже няма навършени 2 години, е покрив над главата и късче самун.

Снимка: Ройтерс


Кадрите на момиченцето, настанено на земята и подпряно на въглавници , само че завито с детско одеалце, обиколиха света и не оставиха безразличен никого.

Семейството на Рагад Исмаил е от град Морек , само че е изселено по време на 11-годишната война в Сирия в град Азаз, наоколо до турската граница. Азаз се управлява от опозицията на президента Башар ал-Асад.

Снимка: Ройтерс


досега публично лиши живота на над 2000 души. 1600 от тях от турска страна, останалите – от сирийска.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР