Топлината е убиец – и изменението на климата увеличава броя

...
Топлината е убиец – и изменението на климата увеличава броя
Коментари Харесай

Една трета от хората умират заради промените в климата

Топлината е палач – и изменението на климата усилва броя на смъртните случаи измежду хората. Средно към 37 % от смъртните случаи могат да бъдат обвързани с аргументи, дължащи се на провокираните от индивида климатични промени, съгласно информация от ново изследване в Nature Climate Change.

Проучването преглежда данни от 732 места в 43 страни за интервал от към три десетилетия, от 1991 – 2018. Те са употребявали информация, в това число и такава за смъртните случаи и температурните промени в следените места, с цел да изградят компютърни модели, които пресмятат какъв брой смъртни случая могат да бъдат приписани на климатичните промени. Цифрите варират според от местоположението, като по-голям % от смъртните случаи, свързани с промените в климата, се следят в по-топлите страни по отношение на по-хладните.

Като цяло към 166 000 души са намерили гибелта си заради аргументи, свързани с топлината, сред 1998 и 2017 година, съгласно информация от Световната здравна организация. Благодарение на изменението на климата, повече хора са изложени на повече горещи талази от всеки път. „ Между 2000 и 2016 година броят на хората, изложени на топлинни талази, се е усили с към 125 милиона “, пресмятат от СЗО.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР