Топлата връзка между президентството и ИТН вече има ясно очертани

...
Топлата връзка между президентството и ИТН вече има ясно очертани
Коментари Харесай

Копринков редил правителството с благословията на Десислава Радева

Топлата връзка сред президентството и Има Такъв Народ към този момент има ясно обрисувани корпоративни измерения. Източници на "Скандал " споделиха, че към вота на съмнение към държавното управление на Кирил Петков, основателят на Има Такъв Народ и политически брокер Орлин Алексиев е почнал дейна връзка със своя сътрудник от президентството Николай Копринков. Срещите се провеждали „ на безпристрастен терен “ в офис в жилищна кооперация на ул. „ Московска “. Двамата се уговорили Орлин Алексиев да резервира властта си в АПИ и в държавната компания „ Автомагистрали “ АД, през които минават парите за строителство, ремонт и поддръжка на републиканската пътна мрежа. Строителните компании към момента чакат страната да им заплати за осъществени поправки близо 700 млн. лева, а в края на мандата си на районен министър Гроздан Караджов разреши на АПИ да уточни кои компании ще построяват 75 км от автомагистралата „ Русе – Велико Търново “ за над 1,5 милиарда лева Лично предопределение на Алексев е съставът на управителния съвет на „ Автомагистрали “ и шефа на АПИ Тодор Василев. Същият е дълготраен чиновник на „ ДЛВ “ ЕООД, която от години е обичана компания на Столична община. Публична загадка е, че Орлин Алексиев продължава да ръководи Столична община и да държи структурите на ГЕРБ в София, обясниха чиновници.
Още при служебните кабинети на Янев до президента са достигали информации за дейностите на Копринков, които меко казано може да бъдат разказани като корист с власт в най-първична форма. Физкултурникът, някогашен кмет на село Труд и потомък на здрав комунистически жанр, сега е най-силната фигура в обкръжението на Румен Радев. Източиници на "Скандал " настояват, че Копринков е повода основният секретар на президентството Димитър Стоянов да се сбогува с поста длъжностен министър-председател, какъвто беше в началото замисълът на Радев. Свидетели на тези връзки споделят, че Копринков е обсебил президентското семейство като с жена му са непрекъснато в тяхната компания. Физкултурникът напипал тънката струна на Десислава Радева, която се вживява в неосъществен ПР пълководец. По време на президентските избори се заела с правене и реализация на акцията на брачна половинка си в обществените мрежи. На собствен ред Копринков обезпечил финансиране за реализация на онлайн акцията, която обаче остана невидима за необятната аудитория.
С този ход обаче си е обезпечил индулгенция от Деси, която неведнъж се застъпила за него пред Радев. И в случай че в предходните служебни кабинети Копринков се задовляваше с назначения в администрацията и пробутване на преписки, то в този момент с неговите стремежи се преценяват всички министри. Източниците на "Скандал " описват, че договорката сред Алексиев и президентския консултант е за 50 млн. лева Срещу тази сума Алексиев резервира позиции в Министерство на районното развиване и благоустройството, Министерството на енергетиката, като му се обезпечава достъп и до това на превоза.

Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР