Топла вода сутрин е това, което ви трябва, за да

...
Топла вода сутрин е това, което ви трябва, за да
Коментари Харесай

Топла или студена вода да пием сутрин?

Топла вода заран е това, което ви би трябвало, с цел да забързате метаболизма си. Въпреки че има публикувано мнение, че би трябвало да е със стайна температура или по-студена, здравните специалисти показват нещо напълно друго.

Според тях водата би трябвало да се затопля, вместо да се пие студена на гладно всяка заран и по този начин ще подобрите оптимално здравето си.

Въпреки че студената вода е това, което множеството от нас избират да пият, се оказва, че това не е най-хубавият избор, тъй като тялото ни изразходва доста сила, с цел да затопли студената вода до температурата на организма.

Затова заран пийте топла вода, която ще ви спести сила и ще ви хидратира денем.

Ето някои изгоди от пиенето на топла вода на празен корем:

Облекчава болката

Може да звучи необикновено, само че чаша топла вода заран може да облекчи главоболието или болката на други места в тялото ви заради обстоятелството, че топлината подтиква кръвообращението и по едно и също време с това отпуска мускулите и нервите, като по този метод облекчава напрежението и тревогата.

Подобрява кръвообращението

Кръвообращението заран нормално е по-лошо и сърдечната периодичност е по-ниска. Пиенето на топла вода може неотложно да усъвършенства кръвообращението.

Забавя процеса на стареене

Натрупването на отрови в тялото може да докара до редица здравословни проблеми. Тези отрови навлизат в тялото посредством храната и околната среда и форсират процеса на стареене. Топлата вода е извънредно потребна за промиване на токсините от тялото и разпределяне на тесните пори на кожата, където те нормално остават заключени, като по този метод се улеснява тяхното премахване.

Освен това топлата вода доставя повече влага на кожата, регенерира я и я прави по-еластична.

Вижте още: Чай от черешови дръжки за здрави бъбреци

Регулира тежестта

Както към този момент споменахме, студената вода понижава сърдечната периодичност и намалява телесната температура, а топлата вода подтиква метаболизма и предизвиква моменталната загуба на тегло.

Освен това топлата вода е изключително потребна за бъбреците, които оказват помощ на тялото да контролира равнищата на кръвната захар, което предотвратява нездравословния апетит, който е главният провинен за покачването на килограми.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР