Топ знахарят на страната проф. Христо Мермерски, който обича да

...
Топ знахарят на страната проф. Христо Мермерски, който обича да
Коментари Харесай

Проф. Мермерски лъсна като агент на ДС

Топ знахарят на страната проф. Христо Мермерски, който обича да поучава за здраве, билки и всевъзможни различни лекувания на нелечими заболявания, е донасял на Първо основно ръководство на Държавна сигурност. Това демонстрират документи, оповестени от Комисията по досиетата тези дни.

Конспиративният псевдоним на Мермерски е Чавдар. Контактите му с Държавна сигурност лъсват след инспекция на директорския ръб на „ Родопа ” Велико Търново, в който той се е подвизавал.  Експертът по потребните храни е вербуван преди повече от половин век. Зачисляват го към тайната полиция през 1973 година, като първо е сътрудник, а по-късно израства до конфиденциален помощник. През 1980 година Мермерски е изпратен на специализация в Съединени американски щати, където остава години наред. По-късно той става и зам.-министър на земеделието.

Когато стартират измененията в страната, Мермерски бързо провежда канал за Съединени американски щати, под формата на курсове за млади фермери. Мераклиите заплащат по 5000 $, против което получават по-лесно виза. Част от парите, несъмнено, отиват в чиновници от консулството на Съединени американски щати, безапелационни са източниците ни, които познават в елементи този бизнес. В тези години Мермерски е надалеч от телевизионния екран, само че се радва на голяма клиентела, която с помощта на „ фермерския ” курс се изнася зад океана. Мнозина от тези хора изобщо не си вършат труда да вървят до някакво си ранчо за образование, а непосредствено стартират да си търсят работа.

В един миг обаче на американските служби им излиза наяве, че програмата за млади фермери е канал за имигранти в страната. В тогавашната Национална работа за сигурност, през днешния ден ДАНС, също стартира следствие. Бившият конфиденциален помощник на външното разузнаване обаче вади връзки и историята е потулена. През идващите години професорът става просветител на  здравословния живот. Мнозина даже си мислят, че Мермерски е доктор, само че той е агроном с тапия от Селскостопанската академия.

Синът на професора-знахар - Йонко Мермерски нашумя откакто влезе в ролята на преводач на срещата в Белия дом сред Бойко Борисов и Доналд Тръмп. Иначе той е химик, създател на голям брой патентовани изобретения и постоянно е съавтор на книги, написани дружно с татко му.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР