Топ съветник на лидера на КНДР Ким Чен-ун заяви, че

...
Топ съветник на лидера на КНДР Ким Чен-ун заяви, че
Коментари Харесай

САЩ измамиха Пхенян на ядрените преговори, отвърна КНДР след писмото на Тръмп до Ким

Топ консултант на водача на КНДР Ким Чен-ун съобщи, че Пхенян няма да взе участие в този тип диалози като предходната година , когато Ким се срещна с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп в Ханой, макар разбирателството сред двамата водачи , осведоми Си Ен Ен.
 Северна Корея разисква
Северна Корея разисква " нападателни ограничения "

Ким Чен-ун приказва на съвещание на партията

В известие, оповестено на британски от държавната медия на Северна Корея, Ким Ке-гван означи, че Пхенян има вяра, че е бил " излъган от Съединени американски щати " и акцентира, че Вашингтон пропиля последните 18 месеца, по време на които дребен прогрес беше реализиран по въпроса за нуклеарно разоръжаване на КНДР.

" Ние бяхме излъгани от Съединени американски щати , бяхме хванати в разговора в продължение на година и половина, и това беше изгубено време за нас ", оплака се съветникът.

Ким Ке-гван направи мненията на фона на растящата неустановеност към нуклеарните договаряния сред двете страни. В послание на Нова година Ким заяви, че страната му " в никакъв случай " няма да изостави нуклеарните оръжия , в случай че Съединени американски щати не прекратят " враждебната си политика " към Пхенян.
 Съединени американски щати: Северна Корея готви ракетен тест
Съединени американски щати: Северна Корея готви ракетен тест

Предупреждение за гражданската авиация

Изявлението на севернокорейския представител явно попарва очакванията за наново отваряне на вратата за дипломация с изпратеното от Тръмп писмо до Ким по случай рождения му ден.

" Въпреки че ръководителят Ким Чен-ун има положителни лични усеща към президента Тръмп, те са, в същинския смисъл на думата, " персонални ", разяснява още Ким Ке-гван.
 Северна Корея провела
Северна Корея провела " значимо тестване "

С това укрепвала нуклеарното си въздържане

" Никога няма да има сходни договаряния като тези във Виетнам , на които ние предложихме замяна на значим нуклеарен обект на страната за анулация на някои наказания на Организация на обединените нации в опит да се понижи страданието на миролюбивия народ даже малко ", продължи той.

Съветникът също разкритикува и Южна Корея, обвинявайки Сеул в опит да се наложи в ролята на медиатор сред Пхенян и Вашингтон със известието, че Тръмп е изискал от дългогодишния съдружник на Съединени американски щати да помогне да достави приветствената депеша за рождения ден на водача на КНДР.

Ким Ке-гван съобщи, че КНДР е получила поздравлението. Той разясни, че има " специфичен канал за взаимозависимост " сред двамата водачи и загатна, че Южна Корея не е осведомена, че съществува.

Според него Сеул се меси в персоналните връзки сред Ким Чен-ун и президента Тръмп.

Експерти разясняват, че с това известие Пхенян подвига цената за вероятно обновяване на разговора.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР