Топ-процесорът Apple A11 Bionic използван в iPhone X засега е

...
Топ-процесорът Apple A11 Bionic използван в iPhone X засега е
Коментари Харесай

Характеристиките на Snapdragon 845: Android смартфоните бързо ще изпреварят iPhone X

Топ-процесорът Apple A11 Bionic употребен в iPhone X към този момент е най-мощният на пазара. Той демонстрира 15-20% по-висока продуктивност от най-бързите Android смарт телефони с процесори Qualcomm Snapdragon 835, Samsung Exynos 8895 и даже Huawei Kirin 970.
Но преди няколко часа, по време на Snapdragon Technology Sammit, производителят на чипове Qualcomm в детайли показа новия топ-процесор Snapdragon 845 , Android смарт телефоните с който надалеч ще изпреварят iPhone X по продуктивност и скорост на работа.



Новата SoC разполага с модул за изкуствен интелект и хардуерна подсистема за предпазване на персоналната информация ( Secure Processing Unit , SPU), с която биометричните индикатори на потребителите не напущат смарт телефона и на никое място не се изпращат.



Използва се модернизиран 10 нанометров софтуерен развой, с помощта на който чипът употребява 30% по-малко сила от предходния Snapdragon 835. Налични са 8 процесорни ядра Kryo 385 , разпределени в два клъстъра – 4 икономични с периодичност до 1,8 GHz и 4 бързи с периодичност до сериозните 2,8 GHz. Според спецификациите, растежът на продуктивността е 25%.



Графичният ускорител е Adreno 630 с поддръжката на стандартите OpenGL ES 3.2, OpenCL 2.0, DX12 и Vulkan. Тук продуктивността е увеличена с 30%.

Сигналният процесор Spectra 280 поддържа Slo-mo 720p@480fps, видео UHD@60fps (4K HDR), обработва повече цветове и разпознава човешките лица на хардуерно равнище. Ефективността е с 30% по-висока.



Вградени са модулите Hexagon 685, AQustic Audio и X20 LTE-модем със скорост за продан на данните 1,2 Gb/s.

Една от най-характерните черти на новия чип е мощно усъвършенстваната работа с виртуална и допълнена действителност .

Производителите на смарт телефони към този момент получиха дребни партиди Snapdragon 845, а първите смарт телефони с новия чип се чакат при започване на 2018 година. Може би шампионата на iPhone X този път няма да се окаже дълго.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР