Топ мениджърите в петролната и газовата индустрия получават най-високите заплати

...
Топ мениджърите в петролната и газовата индустрия получават най-високите заплати
Коментари Харесай

Къде работят най-високоплатените мениджъри в Русия

Топ мениджърите в петролната и газовата промишленост получават най-високите заплати в Русия. Данните са от резултатите от взаимно изследване на Асоциацията на мениджърите и организацията за асортимент на личен състав Unicorn Search, основано на повече от 110 изявленията с висши ръководители, написа lenta.ru.

Техният междинен годишен приход е 47,8 милиона рубли (около 456 106,8 евро при настоящия валутен курс 104,8 рубли за 1 евро, бел. ред ) . Освен това всяка година им се изплаща бонус от приблизително 20,3 милиона рубли - размерът му зависи от представянето на служителя.

На второ място по доходи са мениджърите по логистика с приход от 34,6 милиона рубли и годишен
бонус от 23,1 милиона.

В топ 3 на най-доходоносните специалности влиза и висшите мениджъри от фармацевтичната промишленост. Годишният приход на такива експерти е 32,2 милиона рубли, а годишният
бонус нормално е към 39 милиона рубли.

Мениджърите на фармацевтичните компании са следвани от топ мениджърите на банки - претендентът за такава позиция може да разчита на годишна заплата от 29,8 милиона рубли и
бонус от 12,1 милиона.

Служителите на ИТ компании, заемащи високи позиции, имат едни от най-високите заплати в Русия - приблизително 26,7 милиона рубли на година плюс
бонус от 18,5 милиона рубли.

Топ мениджърите на застрахователни компании имат годишен приход от 26,4 милиона рубли, а
бонусът им нормално е в границите на 7,9 милиона рубли. Топ мениджърите на капиталови фондове печелят 18,3 милиона рубли годишно, само че в това време получават най-високия бонус на пазара - до 54,1 милиона рубли за сполучлива договорка.

Преди няколко дни Централната банка заяви, че заради дефицит на служащи някои съветски предприятия са нараснали заплатите с 20-27 %. Около 30 % от фирмите имат намерение да усилят в допълнение разноските за заплати до края на годината. Три четвърти от локалните компании се пробват да задържат или привлекат нови чиновници заради по-високи приходи. Почти 80 % от фирмите изпитват проблем с наемането на личен състав.

Ръководителят на Министерството на икономическото развиване Максим Решетников назова рекордно ниската безработица в Русия спирачка за икономическото развиване. Икономическият министър видя " съществено редовно предизвикателство " в това, че на фона на бързо повишаване на заплатите, съчетано с количествен и първокласен дефицит на фрагменти, човешкият капитал се трансформира в най-дефицитния запас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР