Топ-клубовете от Албания взеха решение да прекратят бойкота си и

...
Топ-клубовете от Албания взеха решение да прекратят бойкота си и
Коментари Харесай

Отборите от Албания прекратиха бойкота си

Топ-клубовете от Албания взеха решение да прекратят протеста си и да започват мачовете от локалното състезание този уикенд, оповестиха от Футболната федерация на страната. Шампионатът на Албания трябваше да стартира през септември, само че всички тимове от първата дивизия на страната взеха решение да не играят, защото изпратиха няколко писма до държавното управление и не получиха отговор. Клубовете желаеха по-сериозна финансова поддръжка, с цел да бъдат по-конкурентни освен на локалната сцена, само че и да реализират някакви съществени резултати в Европа.

Президентът на федерацията Арманд Дука разгласи, че през уикенда 31 октомври-1 ноември мачовете ще започват, а с цел да бъде наваксан календарът, оттук насетне ще се играят по два кръга всяка седмица. " Решението да подновим шампионата беше взето заради няколко аргументи. От една страна ние сме нужни на почитателите и хората желаят да гледат мачове. От друга страна толкоз дълго време не е добре нито за футболистите, нито за треньорите ", разгласи Дука откакто преди този момент организира среща с президентите на клубовете.

Футболната професионална лига включва 9 от 10-те елитни отбора. Тяхното искане беше за понижаване на налозите на играчите върху приходите, а също по този начин и желаеха и понижаване и налозите върху приходите от 20 на 6 % за останалите стопански футболни действия, анулация на условието за неплатените облигационни искове и нови закони за спонсорството.

Клубовете за момента нямат изясненост какво ще подхващат като последваща стъпка и дали ще има такава въобще. Държавата за момента не е посочила, че има отношение към опитите на хората от футбола да вдигнат равнището там.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР