Топ експерти ще дискутират темата на практически семинар в СофияПред

...
Топ експерти ще дискутират темата на практически семинар в СофияПред
Коментари Харесай

Защитата от хакерски атаки и новият Закон за киберсигурност

Топ специалисти ще дискутират тематиката на на практика семинар в София

Пред мениджъри, притежатели и ИТ експерти стои задачата да приспособяват организациите и компаниите към условията на новия Закон за киберсигурността

Практически проблеми, свързани с условията на новия Закон за киберсигурност, ще бъдат дискутирани на семинар в „ Бест Уестърн Хотел Експо София ” на 12 октомври, проведен от „ Клъстер за Иновационни Дейности и Научни Изследвания ”, „ E.H.U. Ethical Hacking University ” и „ Център за европейско обучение и мултикултурни връзки ”.

Топ специалисти и заинтригувани страни ще прегледат заканите за осведомителните системи и мрежи посредством преструване на действителни хакерски офанзиви в строго следена лабораторна среда. Силно застъпени по време на семинара ще бъдат и практическите ограничения за предварителна защита и отбрана от хакерски офанзиви.

Семинарът „ Киберсигурност за бизнеса, предварителна защита и отбрана от хакерски офанзиви в светлината на новия Закон за киберсигурността ” е ориентиран към мениджъри, притежатели и ИТ експерти, които би трябвало да приспособяват организациите и компаниите към условията на новия Закон за киберсигурността и да им оказват помощ за справяне с провокациите на осведомителната среда, прецизираха уредниците.

Законът за киберсигурността мина на първо четене в Народно събрание на 27 юни т.г. и обгръща браншовете Енергетика (електричество, петрол и газ), Транспорт (въздушен, железопътен, воден и сухоземен), Банково дело (кредитни институции), Инфраструктури на финансовите пазари (места за търговия, централни контрагенти), Здравеопазване, Онлайн търговия и Цифрова инфраструктура (интернет точки за продан, снабдители на систематични услуги).

Семинарът ще стартира със задълбочено показване на проектозакона за киберсигурност и условията към бизнеса, съгласно наредбите. Във фокус ще бъдат претекстовете за основаване на Закон за киберсигурност, ролята и функционалностите на националните институции и способени органи, както и на секторните екипи за реагиране при произшествия в компютърната сигурност.

В първата част са планувани също полемики по основни тематики като мрежова и осведомителна сигурност на административните органи, организациите, представящи публични услуги, и лицата, осъществяващи обществени функционалности. Експертите ще приказват още по въпроси като пълномощия и териториалност, стандартизация и непринудено известяван и, не на последно място – за административно-наказателните разпореждания.

Втората част на семинара ще бъде отдадена напълно на на практика проблеми, посредством преструване на действителни хакерски офанзиви с най-новите техники и принадлежности, употребявани от киберпрестъпниците, както и на ограниченията за предварителна защита и отбрана от тях.  Участниците в семинара ще получат скъпи познания за най-актуалните киберзаплахи:

Водещи лектори в семинара са: Светлин Лазаров – шеф на бранш „ Дигитални разбори и открити източници ” в отдел „ Киберпрестъпност ” към ГДБОП-МВР, взел участие в правенето на Законопроекта за киберсигурност; Ростислав Петров – сертифициран Етичен Хакер (СEH), създател на „ Е.H.U. Ethical Hack University ” и създател на учебника „ Основи на етичното хакерство ”; Мирослав Стефанов – шеф на Клъстер ИДНИ, с опит в създаване и отбрана на корпоративни мрежи и предварителна защита от офанзиви, вътрешен инспектор ISO27001, CCNA Security, зам. ръководител на „ Българска Блокчейн Асоциация ”.

Форумът ще приключи с диалог в неофициална конюнктура, където всеки участник ще може да зададе съответни въпроси на специалистите, с цел да разбере какво е постигнала неговата компания и какво още би трябвало да направи, с цел да е подготвена за новите промени, според Закона за киберсигурност.

Разходите за осведомителна сигурност, включително хардуер, програмен продукт и услуги, ще доближат 100 милиарда $ в световен мащаб към края на десетилетието, съгласно прогноза на анализаторската компания IDC. Банките, производителите на крайни артикули и държавната администрация ще отделят най-вече средства за отбрана на информацията.

Съгласно инструкция на Европейски Съюз от 2016 година, всяка страна-членка следва да има национална тактика за ИТ сигурност, която съдържа информация за обектите, нуждаещи се от нараснала кибeрсигурност, проект за оценка на рисковете, методология за съдействие сред частния и публичния бранш, както и проект за проучвания и разработки в бранша на ИТ сигурността.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР