Топ десет причини защо придобиването на дял от държавата в

...
Топ десет причини защо придобиването на дял от държавата в
Коментари Харесай

Десет причини държавата да не придобива дял в ЧЕЗ БГ

Топ 10 аргументи за какво придобиването на дял от страната в ЧЕЗ БГ не е добра концепция:

1. Ако задачата е регулация на активността за обезпечаване на безпроблемна услуга, то това е работа на регулаторите, не на акционерите. Следователно въпросът е за какво регулаторите не могат да си свършат работата при предварителна оценка за огромен риск?

2. Ще възникне спор на ползи сред страната като регулатор за качествена услуга евтино и страната като акционер, търсещ оптималната облага при най-ниски вложения. Това го следим в " Софийска вода ", в тази ситуация Софийска Община.

3. Ще се похарчат евентуално над 100 млн евро неверни държавни пари, под една или друга форма за цел, която се реализира с други средства.

4. Ще настъпи още по-голям безпорядък в системата с вкарването на политици непосредствено в основно енергийно сдружение - като досега е очевадно до какво води тяхното наличие във всяко едно друго сдружение в енергетиката, както и общото й положение.

5. Ще бъде нанесен още един сериозен удар върху остатъчната капиталова известност на България по какъв начин пъкъл хок адресира с моментни хрумки проблеми, които желаят стратегическо решение - и по този начин ще прогонят, да не приказваме привлекат някакви непознати вложения.

6. Ще се покаже на света, че всичко в България предстои на проверка и че законите са съгласно индивида и момента, а не противоположното.

7. Ще се унищожат 15 година старания за създаване на качествена мрежа с типичните за политиците разхищения и ще върнат нещата до положението им от 2004 година

8. Ще унищожават всевъзможен интерес от стратегически вложители, които - както сподели и процедурата на ЧЕЗ - не идват в България даже единствено поради регулаторния риск, камо ли в случай че би трябвало да заседават в ръб дружно с страната.

9. Ще почнат да никнат схеми по какъв начин да се привлекат ЧЕЗ сдруженията в други гранд разсипнически проекти на политиците като АЕЦ " Белене ".

10. Ще се усили рискът на потребителите да не получат качествена услуга на електроснабдяване. А и ще би трябвало посредством бюджета да вземат участие съразмерно във финансирането на вложенията за поддръжката на мрежата.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Сделката за ЧЕЗ (62)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР