Топ 10 на Чудесата на десетилетието награди българският еврокомисар Мария

...
Топ 10 на Чудесата на десетилетието награди българският еврокомисар Мария
Коментари Харесай

Младенов получи Диплом за “Перистера” в “Чудесата на Българи...

Топ 10 на Чудесата на десетилетието награди българският еврокомисар Мария Габриел. По покана на “Стандарт” тя е в София за юбилейната гала от най-голямата акция за запазване и разпространение на културно-историческото завещание у нас “Чудесата на България”.

Кметът на община Пещера Йордан Младенов взе присъединяване в културното събитие. Той получи Грамота “Крепост на десетилетието” за крепостта на гълъбите и почетен знак. Наградата бе връчена от Мария Габриел. Диплом получи и доцент доктор Бони Петрунова – шеф на НИМ в София. Припомняме, че Петрунова беше началник на археологическите разкопки на крепостта “Перистера”, финансирани от Община Пещера.

Младенов благодари за оценката и акцентира, че признакът на Пещера през днешния ден е била приоритет в работата и на предходните Кметове в Общината и общинска администрация. Той благодари на основателите на проявата, и на читателите дали своя глас за “Перистера”.

Кметът увери присъстващите, че ще продължава да надгражда концепцията за запазване и разпространение на културното завещание на територията на общината.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР