Тонове фрезован асфалт, получен след започналите мащабни ремонти на русенските

...
Тонове фрезован асфалт, получен след започналите мащабни ремонти на русенските
Коментари Харесай

Тонове фрезован асфалт в Русенско отново влизат в употреба

Тонове фрезован асфалт, получен след почналите огромни поправки на русенските улици, още веднъж влиза в приложимост. Кметове на дребни обитаеми места и хора от вилните зони към този момент са поискали да получат от тази примес. Казват, че и на това са удовлетворени, тъй като на различен ремонт, заради липса на средства, не се надяват.

Фирмите, които вършат поправки на русенските улици по контракт с общината, откакто добият фрезования асфалт, го предават на склад. А оттова той се разпределя по разнообразни обекти и съгласно настояванията на кметове и поданици на вилни зони. Специалистите обаче прецизират, че този тип асфалт не става за запълване на дупки, тъй като не е трайна настилка.
Стамен Савов – шеф на Общинско дружество „ Комунални действия ”: Това нещо само там, където няма никакъв път или има някакъв черен път може да се насипе. Най-добре е и авансово да се постави и камък – става по-добре и по-трайно. И не би трябвало да е наклонено и местото.
С фрезован асфалт към този момент е изработен черният път към новия пазар за използвани движимости в Русе, по който минават и доста от живеещите в кв. „ Здравец – Изток ”.
Донка Илиева: Хубаво е, хубаво е, и дупките дори да затулят…. Ами в кварталите, около блоковете – не можеш да минеш.
В момента фрезованият асфалт идва от огромната реорганизация на крайдунавската зона по европейските стратегии. Скоро ще стартира и ремонтът на 160 други улици в града. Количествата му ще набъбнат доста, само че русенци се тормозят, че ще се усилят и тапите.
Билял Барсов: Би трябвало да има на всички места знаци.
От Общината обясниха, че всяка една компания, която извършва съответните ремонтни действия, би трябвало да сътвори и подобаваща краткотрайна организация на придвижването. А контролът е обвързване на „ Строителния контрол ”.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР