Тонове боклуци останаха след отдръпването на водата, причинила завирявания и

...
Тонове боклуци останаха след отдръпването на водата, причинила завирявания и
Коментари Харесай

След наводнението, дойдоха и боклуците...

Тонове отпадъци останаха след отдръпването на водата, предизвикала завирявания и преливания в Бургаско, Благоевградско и на доста други места в съвсем цялата страна. Няколкодневните превалявания, които не бяха нито порои, нито урагани и стихии, изкараха за следващ път на повръхността цялата наша родна безхаберност, мърлявщина и индиферентност - както на институциите, виновни за стопанисването на язовири, реки, вади и дерета, по този начин и нашата персонална безнаказаност на жители, които мърсят, хвърлят боклуци навсякъде и в инфраструктурата и така нататък Всичко това за следващ път ни демонстрира ясно кои сме и къде сме в международните ранглисти.

Регионалните медии първи демонстрираха грозната родна картинка на затлачени с боклуци улици, които водата донесе и остави на хората да се любуват на личните си безобразия. Не е вест, че множеството ни сънародници си

изхвърлят отпадъците в коритата на реките и деретата по местата, където живеят.

Лошото е обаче, че този циничен кръг продължава да се върти и не стопира от десетилетия насам. Отговорни за почистването са локалните общини и кметства. Да, но допустимо ли е до всеки мърляч у нас да има назначен и по един чистач! Не е.


Глобите за мърлячите, в случай че въобще бъдат хванати и открити, са алегорични. Това от една страна. От друга, по места общинските и кметските управляващи нерядко не помнят да събират сметта от кофите пред домовете на хората и те са принудени да се освобождават от струпаните отпадъци както намерят за комфортно и бързо. Наивно е да си приказваме за самовъзпитание и превъзпитание на хора, които в селата са най-вече застаряващи и робуват на своите привички и навици. Досущ като многогодишните привички на служителите у нас, възпитани нищо да не правят.
Чудно е в действителност по какъв начин у нас едни

елементарни превалявания докараха блокажи и стрес в цялата страна!

Неразбираемо също по този начин по какъв начин вършат "контролирано изпускане на язовирите ", което обаче съумява на наводни много селища. Фантазия не ми стига да си показва какво би се случило, в случай че това изпускане не е следено! Изобщо върху какво в България ние, данъкоплатците, имаме надзор? Питам, само че не очаквам отговор, тъй като ситуацията е ясно - когато вали, за какво вали, когато не вали, за какво има тотална суша. И да, няма ред, няма надзор, няма регулации, само че най-много няма никаква отговорност и никой в никакъв случай не носи друга виновност, с изключение на груповата, която елементарно и леко се носи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР